A ballet lényeges ereje

A magja a súlypontja, és minden mozgás ott kezdődik, Dr. Robert Donatelli szerint a SportsMD honlapján. A mag stabilizálja a lábakat és mobilizálja a csontokat, lehetővé téve a mozgást. A balett táncosnak erős magi izmokra van szüksége a liftek elvégzéséhez, stabilizálni a törzset ugrásszerűen és megkönnyíteni a kecses nyújtást és hajlítást egy táncos rutin során. A balett táncosok nagy rugalmasságot és széles körű mozgást igényelnek, különösen a háton, a csípőn és a bokain.

A központi izomzat

A magizmok magukba foglalják a törzs és a medence összes izmait. Ezen izmok közé tartoznak a keresztirányú abdominis, obliques, erector spinae és glutealis izmok. A maggyakorlatok erősítik ezeket az izmokat, valamint számos más vállát, hasat, medencét és fenéköt. A legtöbb sport és fizikai tevékenység általában erős magzimokat igényel a Mayo Clinic weboldalának megfelelően, és a balett sem kivétel. A gyenge mag eredményezi a rossz testtartást, és növeli az esések, az alsó-hátfájás és az izom-sérülések kockázatát.

Erő

A balett táncosoknak erősnek kell lenniük ahhoz, hogy különböző táncmesterségeket végezzenek. A fő erõ különösen fontos a balett táncos számára, mivel az erõs mag javítja a jobb egyensúlyt, segít a táncosnak megfelelõen igazodni és javítja a stabilitást. A magban lévő erős izmok szintén csökkentik a sérülés kockázatát. A táncosok különösen hajlamosak az alacsony hátsó sérülésekre, mivel gyakran szabadon kell tartaniuk a hátukat egy táncos mozgás szélsőséges tartományában.

hipermobilitást

A táncos a Nikol Klein táncos és fitnesz edzője szerint az alapizmokat az állástól a kiegyensúlyozásig és az esztergálásig tartja. A gyenge mag teszi a táncosokat hajlamosabbak a hátsérülésekre. A hipermobilt, vagy nagyon rugalmas táncosok olyan szalagokkal rendelkeznek, amelyek lazaekké válhatnak és hajlamosak a sérülésre. A ligamentumok összekapcsolják a csontot a csontok csontjába, de az izmok a csukló körül a tartószerkezet. A mag megerősítése kompenzálhatja a laza szalagokat olyan területeken, mint a csípő, a Dance Magazine szerint.

Ellenőrzés

A törzs erőssége stabilizálja a törzset, és javítja a végtagok szabályozását, a Dance Magazine 2012. februári kiadásának cikke szerint. Az izom egyensúlyhiányok és a hasi és spinális izmok gyengesége gyakran hozzájárul a sérülésekhez. A szűk hip flexorok és a gyenge hasizom kombinációja fokozza a gerincömörítést a Stretching Institute szerint. A sacroiláris ízület csatlakozik a gerinchez és a medencéhez, ez az ízület átviszi a terhelést a felsőtesttől az alsó testig, és tánctanulmányok során megfeszülhet. A mag megerősítése megvédi ezt a kötést.