A barna rizs rendben van egy élesztő étrendben?

Az élesztő étrendet, amelyet candida étrendnek is neveznek, arra használják, hogy csökkentsék a candida túlnövekedésének negatív hatásait – éppúgy, mint az élesztőszerű gomba, amely természetesen előfordul a testben. Bár a candida maga ártalmatlan, a túlzott növekedés élesztőgombásodást, vagy candidiasisot okozhat a szájban, a gyomorban, az ágyékban, a húgyvezetéken vagy a bőrön. Bár a candida diéták nem rendelkeznek a hatásosság tudományos bizonyítékával, az étrendi változások, beleértve a barna rizs fogyasztását, támogathatják az orvosi ellátást a tünetek kezelésében. Ha azt gyanítja, hogy élesztő fertőzést szenvedett, kérjen időpontot orvosának orvoshoz, és kérdezze meg, hogy az élesztő étrend megfelelő-e Önnek.

elméletek

A legtöbb alternatív egészségügyi szakember, mint például a Linda Page, a naturopátiás táplálkozás orvosa és a Clayton College of Natural Health Birminghamben (Alabama) a professzora, úgy véli, hogy a pékség élesztője, bár ettől eltér a test élesztőjétől, még mindig stimulálja a candida növekedést. Ha úgy gondolja, hogy a pék élesztő hozzájárul a tüneteihez, a barna rizs tápláló, élesztőmentes alternatívát kínál a kenyér, a pizzakráta, a sütemények és más élesztőtartalmú élelmiszerek számára. Az oldal a “Barna egyensúly megújítása: PMS, emlő- és méh-fibroidok, petefészek-ciszták és mások” című könyvében hangsúlyozza, hogy a barna rizs és más egész élelmiszerek potenciális gyógymódként és megelőző intézkedésként szolgálnak a hüvelyi élesztőfertőzésekben.

Előnyök

A barna rizs értékes rostforrás, vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Az antioxidánsok, mint például a C-vitamin és a béta-karotin, támogatják a szervezet ellenállóképességét és a fertőzések gyógyulását. A Maryland Egyetem Orvosi Központja javasolja, hogy fogyasztják a teljes kiőrlésű gabonaféléket és más vitaminokkal gazdag ételeket az élesztőgombákkal szembeni ellenálló képességre. Komplex szénhidrátként a barna rizs tápláló alternatívát kínál a cukros élelmiszerekhez, a cukor hozzájárulhat a candida növekedéséhez.

Javaslatok

Az Amerikai Egészségügyi és Humánügyi Minisztérium és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által kiadott, az amerikaiak számára készített táplálkozási irányelvek szerint az optimális wellness érdekében naponta legalább három teljes adag szemes adagot kell fogyasztania, és a teljes kiőrlésű gabonát Finomított szemeknél legalább a fele. A candida-csökkenő előnyöket a rizshez hozzáadni gombaellenes fűszerek, például fokhagyma, oregán, zsálya és szegfűszeg.

Egyéb hasznos élelmiszerek

A megerősített immunfunkcióhoz sokféle színes gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, amelyek az antioxidánsok legfőbb forrása. Az antioxidáns C-vitamin az UMMC szerint csökkenti a candidiasis gyulladását. A C-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a piros paprika, a citrusfélék, a sárgadinnye, a kivi, az édesburgonya és a paradicsomszósz. Bár a kutatási eredmények vegyesek, a probiotikumok, a baktériumok előnyös formái szintén védekezhetnek az élesztőgombákkal szemben. A probiotikumok értékes forrásai közé tartoznak a joghurtok élő aktív kultúrákkal és kefirrel. Egyéb élesztőmentes szemek közé tartozik a zab, az árpa, a vad rizs és a kukorica.