A járműveken felügyelet nélküli gyermekekről szóló törvények

Ha kint jársz az autóban, és egy percig be kell futni a boltba, akkor nem akarod, hogy felébredjen az alvó gyermeked. De soha nem lehet biztonságosan hagyni egy kisgyermeket felügyelet nélkül egy autóban, még akkor is, ha az autójában van. Sok állam törvényeket fogadott el, amelyekkel a gyermekeket egy autóban felügyelet nélkül hagyhatják. Minden állam saját korhatárt szab, és bizonyos esetekben határidőt állapít meg az állam számára. Ahhoz, hogy biztonságban legyen, soha ne hagyja kisgyerekét az autóban, bármennyire is kellemetlen ez.

Állami törvények

2013-ban 19 állam hozott törvényeket, amelyek a gyermekek és a kocsik honlapja szerint a gyermek korának és a gyermekeknek az idősebb gyermekek és felnőttek nélkül való tartózkodásának időtartamára vonatkoznak. További 14 állam, köztük Arizona, Massachusetts, Minnesota, New Jersey, New York és Virginia javaslatot tettek erre a kérdésre, míg két állam – Missouri és Kentucky – olyan törvényeket alkalmaz, amelyek csak olyan esetekben alkalmazandók, az autó. A fennmaradó államoknak nincsenek olyan jogszabályok, amelyek a gyermekeknek a járművön való elhagyására vonatkozó kérdéseket érintik.

Korhatárok

Minden állam saját korhatárát határozza meg, amikor a gyermek felügyelet nélkül maradhat az autóban. Az államok ugyancsak törvényeket fogalmaznak meg arról, hogy milyen idős gyermeknek kell bébiszitterként fellépnie. Kaliforniában, Floridában, Illinois-ban, Louisianában, Michiganben, Nebraska-ban és Pennsylvania-ban 6 év alatti gyermekek nem hagyhatók egyedül az autóban. Más államokban, például Missouriban, a 10. életév az a minimális életkor, amikor egy gyermeket elhagyni az autóban. Utah a korhatárt 9-re állítja, Texas és Tennessee pedig 7 évesen. Kaliforniában egy 12 éves gyermek egy 6 évesnél fiatalabb gyermeket nézhet az autóban. Más államokban, például Illinois-ban és Texasban 14 éves kora van a fiatalabb gyermekek megtekintéséhez, míg Louisianában az idősebb gyermeknek legalább 10 évesnek kell lennie. A washingtoni állam a legszigorúbb korhatárral rendelkezik, a felnőttek nem hagyhatják felügyelet nélkül 16 év alatti gyermek autóban, amíg az autó motorja fut.

Idő vagy Távolsági Határértékek

Bizonyos államokban a jogszabályok korlátozzák azt az időtartamot, amikor a gyermek egyedül maradhat az autóban. A legtöbb esetben a határidő rövid, például 10 perc, mint Illinois. Louisiana-ban a felnőttnek legfeljebb 10 méterre van az autó. Floridában az idő 15 perc, ha a jármű fut, amíg a Hawaii ötperces határidőt szab. Maryland-ben és Pennsylvaniában az autónak a felelősségteljes felnőttnek kell lennie, néhány állam, például Michigan, nem számol be egy meghatározott időtartamot, amely szerint a gyermek nem lehet egyedül, hanem azt állítja, hogy az időszak nem jelenthet indokolatlan kockázatot A kár.

Statisztika

A legtöbb szülő nem gondolkodik azon kockázatokról, hogy egy felügyelet nélküli gyermeket az autóban hagy. 2011-ben, a túlfűtöttség meggyilkolt 33 gyermeket, a Kids and Cars honlap szerint. Még akkor is, ha a külső hőmérséklet a 60-as években van, az autó belső hőmérséklete az első 10 perc során közel 20 fokot emelkedhet, a National Highway Traffic Safety Administration szerint. 1990 óta 50 gyerek halt meg az elektromos ablakban bekövetkezett balesetekben, míg több ezer ember sérülést szenvedett, mint például az ujjlenpúció.

szankciók

A büntetések államról államra változnak. Egyes államok, például Florida, Louisiana, Maryland, Michigan, Oklahoma, Tennessee és Texas pénzbüntetést vagy börtönbüntetést szabtak. Mások, például a Nevada közös oktatási programot vagy képzést is felajánlnak. Kalifornia finomítja a bűnelkövetőket, de helyettesítheti a kötelező részvételt a közösségi képzési programban olyan szülők számára, akik nem tudják fizetni a bírságot. Ha bármilyen kár érkezik gyermekhez, az a személy, aki elhagyta a gyermeket az autóban, azzal vádolható, hogy elkövette a 3. osztályú bűntettet, ami börtönbüntetést eredményezhet.