A teljes tej vagy 2 százalék tej jobb fehérje rázza?

A testmozgás után proteintartalmakat is kaphat az izomépítés növelése érdekében. Ha alulsúlyozol, a fehérje rázkódások segíthetnek az egészséges testsúly megszerzésében. A házi rázások általában fehérjetartalmúakat, gyümölcs- vagy dióval vajat és tejet tartalmaznak. Az Ön által használt tej típusa a céloktól és az egészségügyi igényektől függ.

A Protein Shakes

A tejsavóból vagy a szójafehérjéből készült alkoholtartalmú fehérjetartalmak segíthetnek az aminosavaknak az izmok után az edzés után. Ha veszteséges betegségben szenved, mint például a HIV vagy a rák, a fehérje rázkódások segíthetnek abban, hogy kielégítsék a nagyobb fizikai igénybevétellel kapcsolatos igényeket. Sok előkevert rázás tartalmaz adalékokat, tartósítószereket és mesterséges édesítőszereket, amelyeket nem kíván bevenni az étrendbe. A házi fehérje rázkódás olcsóbb, és az összetevőket szabályozhatja.

ajánlások

A legtöbb ember számára a 2 százalék tej a legjobb választás a fehérje rázásához, mert telített zsírral alacsonyabb, mint a teljes tej. A túl sok telített zsír fogyasztása növelheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Az egész tejnek több kalóriája van, mint a 2 százalék tej, a magasabb zsírtartalom miatt. Ha betegség vagy egészség javítása érdekében próbál súlyt szerezni, az egészségügyi szakember javasolhatja, hogy a fehérje rázza a teljes tejet, mert további kalóriára van szüksége.

Íz és textúra

Mindkét tejfajta krémes, jó ízű rázást hoz létre. Az egész tej enyhén vastagabb, mint 2 százalékos tej. Mindig hozzáadhat egy fagyasztott banánt vagy más fagyasztott gyümölcsöt, hogy a rázást 2% -nál nagyobb mennyiségben kenjen fel. A dió vaj is hozzáteszi, hogy krémes a rázza. Míg a magas zsírtartalmú vaj, a vajat elsősorban egészséges telítetlen zsírból állítják elő, amely nem befolyásolja negatívan a koleszterinszintjét.

szempontok

Lehet, hogy felesleges vagy 1 százalékos tejet használ a fehérje rázkódásokhoz, különösen akkor, ha figyeled a kalóriabeviteledet. Ha laktóz intoleráns, akkor még mindig fehérje rázza meg. Próbálja ki a tehéntej helyett szója, mandula vagy rizs tejet. Ezek az alternatív tejek kevésbé telített zsírt tartalmaznak, mint a teljes tej, és hozzáadhatják a kalciumot és a D-vitamint.