Hogyan használhatunk egy tízes gépet a rotátor mandzsettás sérülésein

A rotátor mandzsettája az injekcióktól származó izmok csoportja, amelyek a vállpánttól származnak. A Mayo Klinika szerint a forgó mandzsetta segít a felső kar csontját a vállízcsatlakozóban tartani, és a legtöbb testmozgás mozgását eredményezi. E mozgás nagy mozgása miatt a vállízületnek kissé instabilnak kell lennie, ami károsodást okozhat. A legtöbb rotációs mandzsetta sérülése konzervatív kezeléssel meggyógyul, de a transzkután elektromos idegstimulátor (TENS) segíthet felgyorsítani ezt a folyamatot, az American Academy of Orthopedic Surgeons (AAAC) szerint. Kövesse az alábbi irányelveket, hogy helyesen használja a TENS egységet a rotátor mandzsetta sérülésének kezelésére.

Ellenőrizze a TENS egység akkumulátoregységét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy teljesen fel van töltve. A kezelés megkezdése előtt kapcsolja ki a vezérlőgombokat “Ki” állásba.

Tisztítsa meg a váll bőrét dörzsölő alkohollal és győződjön meg róla, hogy a bőröd száraz.

Helyezzen egy vékony réteg gélt az egyes elektródák aljára, hogy segítse az elektromos áram átadását a bőrön keresztül.

Helyezze az elektródákat a váll fájdalmas területére. Helyezzen egy elektródát a vállán és az egyik mögött, ha két elektróda van. Ha négy elektróda van, helyezzen el egy elektródát az elülső oldalra, egyet a hátoldalon, az egyik az oldalán és a vállpengés tetején

Csatlakoztassa az elektródák vezetékeit a TENS egységhez.

Állítsa be a TENS készüléket az orvos által ajánlott beállításra. Tartsa a TENS készüléket a bőrén az orvosa által javasolt időtartamig.

Tisztítsa meg az elektródákat és a bőrt szappannal és vízzel a kezelés után. Cserélje ki az akkumulátort egy feltöltött akkumulátorral. Töltse fel a régi akkumulátort.