Hogyan kell ápolni a hajat edzés után

Amikor ki dolgozik, a verejték átszivárog a hajába, és masszívá és piszkosabbá válik. Ez nem nagy ügy, amikor otthon vagytok este. Ha még nincs vége a napnak, keresse meg a zárak friss megjelenését. A zuhanyzás és a sampon a legjobb edzés utáni tisztítás, de a verejtékezést anélkül törölheti, hogy felborulna. A száraz sampon, a fodros hajszalag és a szárítógép segít a zsírok zsírtalanításában.

Öblítse le a haját meleg vízzel, ha időbe telik a sampon a zuhany alatt. Nikkel méretű sampont mosoljon a keze közé, majd masszírozza a hajába a gyökerekről a végekre. Különös figyelmet fordítsanak olyan területekre, ahol a verejték gyűlik össze, például a hajszálat körül és a nyakán. Alaposan öblítse le.

Hajlítsa a haját egy hajszálú hajszárnyal, ha van ideje zuhanyozni, de nem akarja, hogy a zárait nedvesítse. Engedélyezze a gőz és a hőt a zuhany alatt, hogy segítsen a tonik áthatolni a haját, anélkül, hogy öblíteni. A tónus úgy működik, hogy feleslegessé teszi a felesleges faggyút és verejtékeket víz nélkül. A borsmenta vagy a teafaolaj baktériumot tartalmazó tonikra van szükségük – ők erőteljes asztrineszerek, amelyek szintén kedves illatúak. Ha elkészült a zuhany alatt, szárítsa meg haját addig, amíg teljesen száraz, majd simítsa meg a vasat, vagy a szokásos módon.

Száraz szappanos sampon segítségével permetezheti a haját, ha nem tudsz zuhanyozni. Rázzunk egy pohár száraz sampont néhányszor, majd tartsuk körülbelül 10 cm-re a fejedtől. Lassan mozgassa a dobozt előre-hátra, miközben a sampont a gyökereken bepermetezi. Ne használjon túl sok terméket egyetlen helyen, ha fehér por képződését tapasztalja, túl sokat használt. Várjon néhány percet, majd kefélje át a porot a haján, hogy segítsen felmosni az olajat és a szennyeződéseket a fejbőrödből. Ellenőrizze a fennmaradó fehér maradékot és ecsetelje ki. Ha a foltok még mindig zsírosodnak, adjunk hozzá egy kicsit több sampont és mossa le.

Használjon puha szárítót, hogy frissítse a haját, ha nem tud samponolni. Kezelés után irányítsa a meleg levegőt a nyakán, majd mozgassa a hajszálat körül három-öt percig, hogy kiszáradjon a verejték. Néhány csepp szilikon styling szérumot vagy krémet fújjon az arcába kerülő hajba, majd célozza meg a meleg levegőt ezen a szálakon, hogy megkönnyítse a frizura és a haj fényét.