Hogyan kell fegyelmezni a főiskolai hallgató, aki otthon él

Amikor a gyermeke egy közeli kollégiumon jár, úgy érzi, hogy veled él, hogy megmentsen a költségeken. Sajnos néhány főiskolai hallgató kihasználja az elrendezés előnyeit, és megnehezíti és drágítja a szülők napi életét. A kommunikációs problémák leküzdéséhez és az érzelmek fenyegetéséhez anélkül, hogy lemondanál a szükségleteidről és igényeidről, ütemezhet egy találkozót, hogy beszéljen a kollégiumhoz kötött gyermekeddel, és készítsen egy olyan szerződést, amely meghatározza az elvárásokat és felvázolja a következményeket.

Ülj le és beszélj a kollégiumhoz kötött diákoddal az életformákról. Mivel a gyermeke most felnőttnek tekinthető, fontos, hogy ugyanúgy közelítsen a kommunikációhoz és a konfliktushoz, mint egy másik felnőttnél. Ez világos vonalat ad arra vonatkozóan, hogy hogyan várhatja a kapcsolata és az életrendi működés, anélkül, hogy egyszerűen a jelenlegi helyzetre támaszkodnának.

Ismertesse aggodalmát arról, hogy egy főiskolai hallgató otthon él. Indoklás nélkül ne ajánljon alapvető szabályokat. Például, ahelyett, hogy azt mondanád, hogy éjfél előtt haza akarsz menni, jegyezd meg, hogy éjfélkor zárni akarod az ajtókat, és nem akarod, hogy az álmod félbeszakítsa a hangot. Ez bizonyos szabályok mögött rejlő logikát mutatja, ahelyett, hogy hatalmas harcot okozna közötted és a fiatal felnőtted között.

Beszélje meg a következményeket, ha megtöri a ház szabályait. Beállíthat egy “három sztrájkot” tervet, ahol minden külön eseményre fegyelmezett, de három probléma után a gyermeke már nem élhet veled. Egyéb fegyelmi taktikák magukban foglalhatják az autójogosultságok elvesztését, bérleti díj nélkül, bérleti díj fizetéséig, vagy otthoni vendégek tilalma.

Jegyezzen meg egy szerződést, amely felsorolja azokat az adatokat, amelyeket együtt tárgyalt. Így várakozásai világosak, és mindketten egyetértenek a ház szabályaival és a szabályok megsértésének következményeivel kapcsolatban. Vegye fel a szerződést valahol, hogy könnyedén hivatkozhat rá, ha gyermeke elkezdi lázadni a szabályokat.

Mutasson szilárdságot és következetességet a főiskolai hallgatók fegyelmezésére. Felnőttként úgy dönt, hogy tetteit és saját erőforrásait teszi, de amint ez befolyásolja az igénybevételt vagy az életszínvonalat, tisztességes büntetést kiszabni. Emlékeztesse a diákot, hogy a campuson való tartózkodás szabályokkal és szabályokkal is jár – gyakran szigorúbbak, mint a tiéd. A következetesség biztosítása mellett biztosíthatja, hogy főiskolai hallgatója ne éljen az élethelyzet előnyeivel, miközben megőrzi a szülő-gyermek kapcsolatot.