Hogyan kell főzni bélszín steak egy kemencében

Előfordulhat, hogy prémium steakeket, például bélszín steakeket készítenek, grillezve. Azonban, ha az időjárás nem működik együtt, még mindig ízletes bélszínt főzhet a sütőben. Csak egy sütő-serpenyőre és néhány percre van szüksége. Alapvető megértés arról, hogy hogyan kezdheti meg a bélszínét, mielőtt elkezdené, biztosítja a sima folyamatot.

Készítse elő a bélszín steakét azáltal, hogy kívánság szerint levágja a felesleges zsírt, és a szeleteket szobahőmérsékletre helyezi, és tiszta papírtörlővel szárazra vágja őket.

Helyezze a sütõs serpenyõt egy sütõrácsra kb. 6 hüvelyk távolságra a sütõ fûtõelemébõl. Zárja be a sütő ajtaját, és előmelegítse a sütőt, hogy beállítsa.

Szeletelje a bélszín steakét, miközben a sütő és a serpenyő előmelegít. A steakeket először olívaolajjal dörzsölje, majd sóval, borssal és bármely más, a kívánt steak fűszerekkel megszórja.

Helyezze a steakeket a serpenyőbe, miután húzta le a sütő állványt a könnyű hozzáférés érdekében, és csukja be a sütő ajtaját. Engedjük meg, hogy a steak 3 percig sütjük a serpenyőben, forgassuk fel a steakeket a fogóval és 3 percig sütjük a másik oldalt.

A fokhagymát 500 fokos fokban fűzzük, amíg a kívánt kedvességre nem főzünk. Az 1 hüvelykes bélszínre szánt steak esetében ez a kiegészítő idő kb. 4-5 perc a közepes mélységig és 2-3 perc a tápközeghez. Ha ritkán szereted a steaket, a sütőben nem lehet több időt igényelni a kezdési idő alatt.

Távolítsa el a bélszínt a sütőből, és hagyja, hogy kb. 5 percig pihenjen, mielőtt kiszolgálná őket.