Hogyan kell főzni shish kebab a grillen

Az egész étkezést egészben grillezéssel lehet készíteni, az ételtételek nyársainak és négyzetének használatával shish kebab készítéséhez. A kedvenc gyümölcsök, zöldségek és húsok összekeverése rendkívül ízletes ételt eredményezhet, mivel az ízek keverednek a szakácsok között. Válasszon olyan jól elkülönülő élelmiszereket, mint a sertéshús, a hagyma és a papaya vagy a csirke. Zöldpaprika és ananász. A shish kebabját csak a képzeleted korlátozza.

Vágja a húsokat, zöldségeket és a gyümölcsöket egy éles késsel ellátott 1 1 / 2- 2- hüvelykes négyzetekre. Helyezze a húsokat egy ziplock műanyag zacskóba a pác. Zárja le a zsákot és hűtsön legalább 12 órán keresztül. Hűtsük le a gyümölcsöket és a zöldségeket külön ziplock táskában.

A grillezés előtt legalább egy órával vízzel áztassa a fűszeres kebab nyársat vízben. Ez segít megóvni őket az égéstől. Ha fém nyársat használ, könnyedén szórja meg őket a nem söprő sütőporral.

Ecsetelje a grill grillezőket olívaolajjal vagy szórja meg őket egy nem sós főzéssel, amikor készen áll a grillelésre. Előmelegítheti a gáz vagy szénhuzal közepes közvetlen hevítésre körülbelül 325-350 fok.

Csúsztassa a húsokat, a zöldségeket és a gyümölcsöket a kebab nyársokra, váltakozva a különböző összetevők között, és hagyjon egy kis helyet az egyes elemek között.

Helyezze a kebabját a grillre. Főzzük őket két-három percig oldalról összesen nyolc-tíz percig, a fedél zárt. Az égetés megakadályozása érdekében a marhahúst vagy a szószokat a grillezés első fele után csiszoljuk.