Hogyan kell kezelni egy rotátor mandzsetta sérülést a kortizonnal

Orvosa dönthet úgy, hogy kortizon injekciót ad, ha rotációs mandzsetta sérül. Általában nem ajánlott, hogy az ember ismételten kortizon injekciókat alkalmazzon. Dr. Matsen és Warme, egy személy nem kaphat több, mint négy injekciót összesen, és nem több, mint két egymáshoz közel. A kortizon hajlamos gyengíteni a vállát és a rotator mandzsettáját, bár egy vagy két injekció rendkívül hasznos lehet a fájdalom és a gyulladás enyhítésére. Beszélnie kell orvosával, hogy megkapja ezeket az injekciókat.

Beszéljen orvosával, és üljön vagy álljon olyan helyzetben, hogy könnyebben be tudja adni a kortizon közvetlenül a rotátor mandzsetta területére. A felvételt a megfelelő helyre kell beadni, így a helyes elhelyezés kulcsfontosságú. Az orvos gondosan tompítja az injekció beadási helyét betadinnal vagy jóddal, és hagyja megszáradni, mielőtt a lövést beadná.

A helyi érzéstelenítéssel kevert kortizont a sérülés helyén kell beadni a rotátor mandzsettájába. A helyi érzéstelenítés csökkenti azt a fájdalmat, amelyet nagy adag gyógyszer közvetlenül egy már fájdalmas területre való bejuttatása okozhat. Az orvos törli a felesleges jódot egy tiszta, steril tamponnal, és egy kis kötéssel lefedi az injekció helyét.

Kerülje a súly emelését 5 fontnál nagyobb mértékben. Az injekció beadása után 24-48 órával. Ez megtartja a kortizon a rotátor mandzsettában, ahol meg tudja csinálni a munkáját. A kötőelem hangsúlyozása miatt a kortizon szivároghat, és kevésbé jó hatással lesz a rotációs mandzsetta sérülésére.