Hogyan kell tisztítani a fehér fejeket

A fehérfejek, amelyeket zárt comedonoknak is neveznek, akkor jelentkeznek, amikor az arcfolt vagy a faggyú a bőr felszínén található. A fehérvérsejtek gondozása gyakran szükségessé teszi a helyileg alkalmazott gyógyszer alkalmazását a megfelelő tisztítási technikákkal együtt, amelyek segítik az olajokat a bőr felszínére hozni. Ha egyszer a felületen van, az akne tisztítószerek elszállítják az olajat és a baktériumokat, amelyek egyébként súlyosbítják az akne tüneteit.

Mossuk le a bőrt reggel és mielőtt lefeküdtünk éjszaka egy enyhe tisztítószer használatával. Az enyhe tisztítószer nem tartalmaz nehéz parfümöket vagy erős kémiai csiszolóanyagokat. Válasszon olyan formulát, amely legfeljebb 2 százalék szalicilsavat tartalmaz. Ha a bőrt könnyen irritálja, keressen egy gyengéd tisztítót az érzékeny bőrre.

Tisztítsa meg a fehér fejét tisztított ujjhegyekkel, nehogy rosszabbodjon a pattanások problémájával. Mossa meg kezét meleg vízzel és antibakteriális szappannal, mielőtt megérintene a fehérfejeseket tartalmazó területre.

Öblítse le a fehér fejét meleg vízzel. Az enyhe tisztítószert nedves bőrére alkalmazza a tiszta ujjhegyekkel. Forgassa az ujjhegyeit körkörös mozdulattal, majd masszírozza a tisztítót a fehér fejekbe, miközben egy habot hoz létre.

Az enyhe tisztítószert hűvös öblítéssel öblítse le, hogy lezárja a pórusokat. A bőre tiszta, nedvszívó törülközővel száraz legyen. Kerülje a bõr dörzsölését a törölközővel, ahogy megszárad. A dörzsölés irritálja a bőrt, ami pirosságot és kellemetlenséget okoz.

Alkalmazzon egy helyi kezelést, amely szalicilsavat vagy benzoil-peroxidot tartalmaz a fehéredések után a tisztítás után. Ilyen helyi kezelés elérhető a szupermarketben vagy a boltban, és segít a további fehérfej-kitörések szabályozásában.