Hogyan keverjük össze a tejsavót és a kazeint

A tejsavó- és kazeinprotein-porok tartalmaznak esszenciális aminosavakat, amelyek gyorsan felszívódnak, ha összehasonlítjuk az ételeket tartalmazó eszenciális aminosavakkal. Az ezekkel a porokkal készített fehérje rázkódásokat az edzés előtt és után azonnal fel lehet használni, különösen az ellenállóképességgel. Az ilyen rázkódások elősegítik a sejtek szintetizálását vagy fehérjéket az izmok javítására, átalakítására és növekedésére, egy Tim Ziegenfuss, Ph.D. és munkatársai 2010-es cikkében. A tejsavóprotein nagyobb arányban tartalmaz aminosavakat a kazeinporhoz képest, így jobb az erő és izomméret növelésére.

Keverje össze fehérje porát egy kézzel rázó pohárban, ha keveredik itallal vagy sovány tejzel, és nem férhet hozzá a keverőhöz. Süsse be a port a keverőbe hideg folyadékkal és fagyasztott gyümölcsökkel vastag rázkódáshoz, elektromos mini-keverők állnak rendelkezésre, hogy magával vigye az edzőterembe az edzés után azonnal.

A testsúlytól függően 1-3 gramm porból keverjünk gyümölcslével vagy sovány tejporral, testtömeg-kilogrammonként ¼ gramm és fél gramm fehérje között, és megállapíthatjuk, hogy egy fehérjepor-csésze jellemzően 24 g fehérje. Használja a szénhidrátok 2: 1 arányát a fehérjéhez a rázkódásokban, ha a cél az, hogy növelje erejét és izomméretét. Használjon 3: 1 arányt, ha csapatsportban vagy, ha elsősorban aerob testmozgást végzel, használjon 4: 1 arányt Ziegenfuss és mások szerint.

Használja a tejsavót a maximális teljesítmény eléréséhez. Kombináljuk a tejsavó- és a kazeinporokat, ha nem adunk hozzá gyümölcsöt vagy gyümölcslevet, például alacsony szénhidráttartalmú diétát.

Használjon D-vitaminos, dúsított sovány tejjel, hogy rázza meg, növelve annak valószínűségét, hogy elegendő mennyiségű kalciumot és D-vitamint fogyaszt. Dehogyjon 3 csésze sovány tejjel, és egy tejet fogyasszon, hogy megfeleljen az 1000 és 1300 napi ajánlott bevitelnek. A kalcium segít megőrizni a csont egészségét és a csont erősségét, ami különösen fontos a teljesítményének fenntartásához és javításához, írja Vu H. Nguyen, az Egyesült Államokban az “NSCA Performance Training Journal” című 2010-es cikkében. Megfelelő mennyiségű fogyasztás A D-vitamin csökkentheti a stressz törések, a depresszió és a vázizom fájdalmak kockázatát, javasolja a regisztrált dietetikus, Rikki Keen, egy 2010-es cikkében megjelent “NSCA Performance Journal”.

Tegye a rázkódást az áfonyaléval, hogy segítsen megakadályozni a húgyúti fertőzések vagy UTI-k, javasolja MedlinePlus.gov, 1 csésze cukormentes, 100 százalékos áfonyalé 32 gramm szénhidrátot tartalmaz. Add hozzá 10 oz. A gyümölcslé vagy 1 ¼ csésze az edzés utáni rázkódáshoz, vagy oszd meg az előkezelés és az edzés utáni keverék között.