Hogyan lehet eltávolítani a hajat a baba szeméből

A baba szemei ​​ablakai a személyiségének, és szeretsz rájuk nézni. A baba dörzsölje a szemét, amikor álmos, és könnyű neki, hogy egy szempilla vagy más hajszálat kapjon a szemébe, ami villogni kezd és dörzsölni próbál megszabadulni a sértő hajtól. Tegyen lépéseket a haj eltávolítására, mielőtt elvitte a sürgősségi osztályhoz.

Hagyja abba a gyermeket, nehogy dörzsölje a szemét, hogy elkerülje a szaruhártya sérülését. Tartsa nyitva a felső és az alsó fedőt, hogy megkeresse a haját a szemében, javasolja a Baby Centert.

Kérjen valakit, hogy tartsa meg a gyereket, amikor megpróbálja eltávolítani a hajat egy vattapálcával. Egy kézben tartsa könnyedén a tampont, ujjaival tartsa nyitva a baba szemét, és óvatosan megérintse a tampont a szeméhez.

Ha a korábbi próbálkozás nem működik, használjon másik módszert, ha a hajat elmosná a szeméből. Csomagolja be a baba egy fürdő törölközőt, hogy megakadályozza, hogy a torkán. Kérjen valakit, hogy tartsa meg a steril sóoldatot a szemébe, miközben nyitva tartja a szemét – javasolja Dr. Larry Bickford az EyeCare jelentésekben.

Vigyétek el a gyermeket a kórház sürgősségi osztályába, ha még nem sikerült a haját kivetni a szeméből. Ragassz egy kis papírcsészét a baba szemére, nehogy megdörzsölje, és rosszabbá tegye a helyzetet. Három hasítékot készítsen a papír pohár peremén, helyezze a szeme fölé, és orvosi szalaggal rögzítse, a Baby Center szerint.