Hogyan lehet eltávolítani a szem nyálka

A szeme az ablakod a világnak, de ha egy szempillantás alatt felébredsz, akkor az első pillantása a világra kissé zavaros lehet. Míg a szemnyálkahártya kevés normális – a szemét és a szemét szemcséinek megszabadulását segítik elő – a rendellenes szemkárosodás lehet a fertőzés, a száraz szem, a túlzott irritáció vagy a száj vagy a szemkárosodáshoz kapcsolódó jel. Gyakran a meleg víz és a mosogatórongy mindössze annyit kell tennie, hogy hatékonyan távolítsa el a szem váladékát, de ha fertőzés gyanúja merül fel, akkor forduljon orvosához. Segíti továbbá a jó szemhigiénia gyakorlását, hogy megóvja védőit és egészségét, és megakadályozza a fertőzés terjedését.

Biztonságos eltávolítás

Az első lépés a ráncos vagy vastag szem nyálka eltávolításának, hogy lágyítsa meg először, így könnyebb törölni. Egy puha mosogatószert áztasson meleg vízben, majd óvatosan nyomja meg a mosószert az érintett szemén néhány percig, hogy lágyítsa a nyálkahártyát. Óvatosan törölje a szeme külső sarkába. Szükség esetén használja a mosószövetet a szempillákon, hogy nagy szemcseppeket húzzon távol a szemétől. Ha a nap folyamán meg kell ismételnie ezt a folyamatot, mindenkor használjon tiszta mosogatószert, és tegyen lépéseket annak biztosítására, hogy más háztartási tagok ne használják a mosogatórongyat.

A fertőzés terjedésének megakadályozása

A túlzott szemmúcs gyakori oka a kötőhártya-gyulladás, amely a szem vékony felső rétegének gyulladása. Az érintett szem viszket és irritálódhat, és fehér vagy sárga nyálkahártya kiáradhat, és egy éjszakán át horpadhat. Ha bakteriális fertőzés következik be, a kötőhártya-gyulladás általánosan rózsaszín szemként ismert, és a kezelés magában foglalhatja az antibiotikum szemcseppeket vagy kenőcsöket. A rózsaszín szem nagyon fertőző, ezért a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ne érintse meg a szemét és mossa meg a kezét rendszeresen.

A forrás vezérlése

A kötőhártya-gyulladást is okozhatják allergiák vagy más irritálószerek, ezért fontos, hogy olyan stratégiákat hajtson végre, amelyekkel a forrásnál irritálható. Például egy új arcszappan vagy régi smink irritációt okozhat, így túl sokáig viselheti a kontaktlencsét. Ha konjunktivitisz van, kerülje a szem sminket és kontaktlencséket a fertőzés megszüntetéséig. Távolítsa el a potenciálisan fertőzött szem sminket, és ne ossza meg a sminket másokkal. Ne használjon olyan szappant, illatanyagot vagy egyéb vegyszert, amely a szem gyulladásának oka lehet. Ha az allergiák az okai, az orvosával együtt dolgozzon az allergia elleni védekezésre irányuló terven, amely magában foglalhatja az over-the-counter antihisztaminok használatát vagy a vényköteles szemcseppeket.

figyelmeztetések

Míg a szem nyálkahártyája normális és várt, kérdezze meg kezelőorvosát, ha változás következett be a szemecskék mennyiségében vagy színében. Különösen a sárga és a zöld szem nyálka fertőzöttséget jelezhet. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok szerint, ha konjunktivitisz van, akkor orvoshoz kell fordulnia, ha szemfájdalom, elmosódott látás, intenzív vörösség vagy fényérzékenység is van. Ezenkívül az újszülöttek és a gyengített immunrendszerrel rendelkezőknek azonnal orvoshoz kell fordulniuk, ha túlságosan nagy szemkúcs jelenik meg.