Hogyan lehet enyhíteni a kéz és a csukló fájdalmát

A csukló és a kéz fájdalmai gyakran csuklóérülésekből vagy ismételten ugyanazokból a mozgásokból állnak. Mindazok a szakemberek, akik mindennapos számítógépeket használnak az építőmunkásoknak, akik vibrációs gépekkel dolgoznak, érzékenyek a kéz és a csukló fájdalmára. A csukló és a kéz fájdalmai a duzzanat és a karpáii alagút nyomásának tulajdoníthatók, amely a csukló és a kéz középpontját képező középérzetet tartalmazza. A gyakori szünetek és a csukló erősítése segít csökkenteni a fájdalmat.

Váltson pozíciókat és gyakori szünetet tartson. Amikor számítógépre ír, a csukló ugyanabba a helyzetbe kerül. Állítson be egy időzítőt és szünetet tartson 30 percenként, miközben rázza a kezét és pihenjen egy pillanatra, mielőtt újra munkába állna. Ez segíthet enyhíteni a tingly érzést, amely néha kísérheti a csukló fájdalmat.

Húzza ki a csuklóját és a kezét, amikor fájdalmat észlel. Egyszerűen csak szűk lehettek. Tartsa kezét az előtted, öklével. Lassan csavarja össze a kezét, majd csavarja el egymástól, hogy a csuklóban nyúlik vissza. Ezután nyisd ki a kezedet és használd az egyik ujját, hogy lassan húzd vissza a másik kezed ujjait az ujjadrág jó szakaszán.

Alkalmazzon jégcsomagot sérült vagy duzzadt kézre. A duzzanat túlzott nyomást gyakorolhat a kezében lévő inakra és idegekre, ami fájdalmat és más kellemetlen érzeteket okozhat. Helyezzünk néhány jégkockát egy műanyag szendvics táskába, és alkalmazzuk a duzzadásra. Ha elkészült, használjon tömörítési kötést, hogy segítsen stabilizálni kezét és csuklóját, és csökkentse a duzzadást a jövőben.

A kezét és a csuklóit ugyanúgy gyakorolja, mintha gyakorolná a test többi izmait. Erõsebb kezek és csuklók esetén a túlzott használat és az ugyanazon tevékenységek miatt kevésbé fáj a fájdalom. Próbálja meg egy ellenállási sávot a lábad alatt, álló helyzetben. Fogja meg a sáv végeit egy kézzel, és húzza meg őket. A könyökének a testétől 90 fokos szögben húzza felfelé a csuklóját, hogy a szalag felfelé húzza és feloldja, javasolja a PhysioAdvisor.com weboldalát. Teljes három 10-es készlet.

Vegye át az over-the-counter fájdalomcsillapítást, amikor fájdalmat érez. Nem csak a fájdalomcsillapítók segítenek a fájdalom kezelésében, hanem segíthetnek a fájdalomhoz társuló duzzanat és gyulladások enyhítésében is. Csak gondoskodjon róla, hogy kövesse az adagolási utasításokat a csomagoláson. Ha a csukló fájdalma nem javul, keresse fel kezelőorvosát a vizsgálat és kezelési lehetőségek tekintetében.