Hogyan lehet főzni vadrizs a tűzhely tetején

A vad rizs valójában nem rizs, hanem a Nagy Tavak régiójában vadon élő vadon élő fű gabona. Mivel a vad rizs viszonylag kis mennyiségben van, drágább, mint a rendszeres rizs. A vad rizs sötét színű és enyhe, dió ízű. Jó forrása a komplex szénhidrátoknak, és biztosít szálat, fehérjét, káliumot, magnéziumot, cinket, foszfort és több B-vitamint. A tűzhely főzés hatékony módja a vad rizs készítésének, mivel megszünteti a túl kevés folyadék használatát. Használjon sok folyadékot, majd engedje le a felesleges mennyiséget a főtt vad rizsből.

Távolítson el minden füvet vagy törmeléket a vad rizsről. Ne öblítse le a rizst, mert ez eltávolíthatja a tápanyagokat az Utah State University Cooperative Extension szerint.

Hozd 3 csésze vizet vagy húsleveset egy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a vad rizst és egy csepp sót.

A rizst és a folyadékot újra felforraljuk, majd engedjük a párolást.

Helyezze a fedelet a serpenyőbe, és főzzük a rizst, amíg el nem kezd puffadni, és elkezd megosztani, ami 45 percet vesz igénybe egy óra alatt. Kóstolja meg a vad rizst. Ha a textúra szilárdabb, mint amilyennek tetszik, főzzük még néhány percig.

Távolítsuk el a fedelet, és villantjuk a vad rizst villával. A keveréket – a fedővel leengedve – további öt percig simítsuk be.

Öntsük a rizst egy szűrőanyagra, hogy a felesleges folyadékot kifolyjuk.