Hogyan lehet megakadályozni a sötét foltokat a pattanásoktól?

Amikor a pattanások eltűnnek, a pattanásokkal kapcsolatos problémák nem lehetnek vége. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint a bőre elszíneződött rózsaszín, lila, barna vagy vörös foltokkal. A megfelelő bőrápolási termékekkel és életstílus-gyakorlatokkal segít megakadályozni, hogy ezek a foltok megvédjék arcát természetes, ragyogó, tiszta arcszínt.

Minden reggel és este mossa meg a bőrt vízzel vagy viaszokkal nemesített, vízben oldódó tisztítószerrel. Ez segít tisztázni a pórusokat az eltömődés elkerülése érdekében, ami fehérfejekhez és mitesszerekhez vezethet, és növeli a sötét foltok kockázatát.

Sima az over-the-counter pattanások kezelésére. Az ilyen túlterheléses kezeléssel történő korai kezelés megakadályozza a pigmentációs problémákat és a hegesedést. Győződjön meg róla, hogy a bőrápoló kezelés hatékony pattanásokkal, például benzoil-peroxiddal, kénnel vagy szalicilsavval van kialakítva.

Maradjon ki a napból, és hordjon fel napfényvédőt 30 vagy annál nagyobb SPF-vel, ha a napfénybe megy. Az akadémia azt mondja, hogy ez segít megelőzni az akne trauma régiók vagy a meglévő sötét foltok sötétedését.

Heteki a bőrét hetente egyszer. Használjon retinollal vagy glikolsavval ellátott bőrápoló készítményt vagy otthoni mikrodermabráziós készletet. Ez segít elhárítani a felszíni bőrsejteket, hogy segítsen eltávolítani a sötét pigmentált sejteket, és megőrzi a bőr természetes árnyalatát.