Hogyan lehet megmondani, hogy a vitaminok szintetikusak-e

Tudod, hogy bölcs döntés, amikor megvásárolja a vitaminok megtanulják azonosítani szintetikus étrend-kiegészítők a természetes vitamin termékek. Az étrend-kiegészítők gyártói néha szintetikus anyagokat használnak a vitamin hatékonyságának és stabilitásának növelésére. A Szerves Fogyasztók Szövetsége szerint ezeknek az anyagoknak egy része kőszénkátrány származékból származik, ugyanazok a toxinok, amelyek a dohányosoknál torokrákot okoznak. Vásárlás előtt vitamin-kiegészítők, tudják, mit kell keresni egy vitamin termék, amely károsíthatja az egészségre.

Keressen olyan szavakat, amelyeket a “dl” -en kezdődő összetevőkben felsorol. Ha egy szó az előtagban “dl” -et tartalmaz, ez azt jelzi, hogy a vitamin szintetikus. Például “dl-alfa-tokoferol-acetát” és “dl-alfa-tokoferol” az E-vitamin szintetikus formái.

Keressen olyan szavakat, amelyek az “összetevőként” vagy az “ide” kifejezéssel zárulnak az összetevők listáján. Ezek a szavak azt jelzik, hogy a gyártó szintetikus anyagokat használt a vitamin hatékonyságának és stabilitásának növelésére. Néhány szó, például a nitrát, acetát, nátrium-aszkorbát, nátrium-benzoát, klorid, hidroklorid, szilícium-dioxid és titán-dioxid.

Keresse meg az összetevők listáján szereplő vitamin szintetikus formáját. A természetes vitaminok természetes táplálékforrásokból származnak. Ha úgy látja, hogy a vitamin, mint a vitamin, mint például a “D-vitamin”, akkor biztosan a szintetikus változat szerint Dr. Ben Kim, egy kanadai csontkovács és a rádió műsorvezetője. Keressen olyan élelmiszerforrásokat, mint a “citrus”, a “K-vitamin” helyett “C-vitamin” vagy “petrezselyem” helyett.

Határozza meg a “természetes” szavakat a vitaminpalackon. Ha az üveg azt mondja: “100 százalék természetes” a vitamin-kiegészítő nem tartalmaz szintetikus anyagot. Másrészt egy olyan címke, amely azt mondja, hogy “természetes”, lehet, hogy legalább néhány szintetikus alkotóeleme van. Earl Mindell “New Vitamin Bible” szerint a terméknek csupán 10 százaléka természetes táplálékforrásokból kell származnia ahhoz, hogy egy vállalat “természetes” legyen a termék címkéjén. Ha a termék címkéje nem mondja “100 százalékos állati alapú” vagy “100 százalékos növényi alapú”, akkor a kiegészítő szintetikus.

Keresse meg a termék címkéjén felsorolt ​​vitaminhatást. A Szerves Fogyasztók Szövetsége szerint, ha a vitamin-kiegészítő jelentős vagy más természetellenes hatást fejt ki, a termék szintetikus. Például egy olyan termék, amely 1000% C vitamint tartalmaz, szokatlanul magas. Ez tízszer annyi, amennyit naponta szüksége van, és egy olyan összeg, amely még egy egészséges táplálékból – amely természetes, teljes élelmiszerforrásból áll – nem képes biztosítani.