Hogyan lehet megszabadulni a hasa zsír egy hét alatt

Elégedett a hasa zsírral, és azt akarod, hogy elment – most. A hasad nem bővült egy hét alatt, így nem számíthat arra, hogy ilyen rövid idő alatt lecsökken. Hetente alkalmazzon olyan intézkedéseket, amelyek segítenek a hasi zsír elvesztésében az idő múlásával és csökkentik a puffadást. Talán egy kicsit könnyebb lesz hét nap múlva, de az igaz zsírtalanítás több hétig vagy hónapig tart.

Hogyan lehet elveszíteni a kövér zsírt

A hasi zsír a metabolikusan aktív zsírfajta, amely mélyen belekerül a hasüregbe. A belső szerveket körülveszi, és olyan vegyületeket bocsát ki, amelyek sebezhetővé teszik az anyagcsere zavarait, a szívbetegségeket és a gyulladást. A hasi zsír veszélyes lehet, de reagál a hagyományos testsúlycsökkentési stratégiákra is. Egy kiló zsír 3,500 kalóriával egyenlő, így egy fontot veszítünk, akkor el kell fogyasztania 3500 kalóriát kevesebbet, mint az ég. Egy hét alatt nem engedheti meg magának többet, mint egy 3500 vagy 7000 kalóriás hiány, anélkül, hogy súlyosan megfosztaná magától a tápanyagokat és a szilárd ételeket. Ez a hiány azt jelenti, hogy hetente 1 vagy 2 fontot veszítesz: Néhány ember egy hét alatt több mint 2 fontot veszíthet el egy dedikált fitnessprogrammal és súlyos étkezési korlátozásokkal. A gyorsan fogyó, fáradságos és általában Tarthatatlan. Még akkor is, ha egy héten belül jelentős mennyiségű súlyt veszítesz, sok víz súlya lesz – nem igaz a hasi zsír. A gyorsan elvesztett súly valószínűleg gyorsan visszanyerhető.

Gyakorolj, hogy elveszíti a kövér zsírt

A hasi zsír általában az első fogyás, amikor edzésprogramot indít, magyarázza a Rush University Medical Center. Ha új vagy hosszú idõszakból próbálkoztál vagy visszajössz, akkor nem számíthat arra, hogy órákon át ütközõdhet az edzőterembe, hogy az elsõ héten égesse le a zsírt. Ez csak növeli a sérülésveszélyt és égési sérülést. Ahelyett, hogy legalább hetente 150 percet felmelegedjen a mérsékelt intenzitású kardio, mint például az úszás, a futás vagy a túrázás. A heti 250 perces időtartam súlyosabb fogyást eredményez, magyarázza az American College of Sports Medicine. Ez hetente 250 percet jelent több héten vagy hónapon keresztül, de egy hét múlva nem valószínű, hogy drámai eredményeket lát. Az erőkifejtés egy másik kritikus összetevő a hasi zsírvesztésben. Nem tudja elrontani a hasát, de részt vehet egy teljes testtel rendelkező edzésprogramban, amely a legfontosabb izomcsoportokat kezeli. Tegye ezt legalább hetente kétszer az izomépítéshez, ami elősegíti az anyagcserét. Az erő-edzés eredménye azonban fokozatos. Egy hét erejű edzés nem indukálja a szervezetében bekövetkező változásokat, amelyek javítják az anyagcserét, de a hosszú távon javulást tapasztal.

Diétás változások a zsigeri zsír csökkentésében

A hasi zsír az alacsony kalóriatartalmú étrendre is reagál, amely tele van egészséges, feldolgozatlan ételekkel. Menjen a sovány fehérjékhez, friss termékekhez és teljes kiőrlésű gabonákhoz étkezés közben. Ha csak egy hete veszítesz, amennyit csak lehet, tiltsd meg az édes italokat – beleértve a szódát és a gyümölcslevet – péksüteményeket és fagylaltot. Kerülje a finom szemcséket is, például pizzát és fehér kenyeret, valamint alkoholt. Tartsa adagját csak 2 és 4 uncia között húst és egyéb fehérjéket, és körülbelül 1/2 csésze gabonát. Hosszú távon ezek az étrendi módosítások segítenek csökkenteni a hasi zsírt. Ellenállj a késztetésnek, hogy olyan étrendet használjunk, amely gyors eredményeket ígér. Gyakran nem működnek, vagy annyira korlátozóak, hogy nem tudják kezelni őket több mint egy pár napig – nem is beszélve egy hetet. Ha ragaszkodik a tervhez, nagyon jól látja a csepp fontot – de ez nem nagy mennyiségű zsírból származik, hanem többnyire a vízből. A gyors étrend nem tanít semmit az érzékeny evésről, amely segít a hasi zsír és az egészség megőrzésében örökre. Valószínűleg visszaszerezheti a súlyát, amint visszaállítja normális étkezési szokásait.

Csökkentse a megfékezést ezen a héten

Bár egy hét alatt nem tudsz jelentős zsírt elveszteni, elkezdheti a súlycsökkentés megkezdését. Ugyancsak tegyen néhány étrendi és életmódbeli változást a puffadás csökkentése érdekében, így a hasa jobban érzi magát. Kerülje el az étel feltöltését, a kis ételt a nap folyamán. A rágógumik és a szalmával történő ivás túlzott levegőt okozhat az emésztőrendszerben. A szénsavas italok, a fűszeres ételek, a nagy adagok a bab vagy a keresztezett zöldségek, az aszalt gyümölcsök és a gyümölcslé gyakran gázt és puffadást okoznak. Ha laktóz intoleráns, kerülje a tejtermékeket a hasnyálmirigy csökkentésében, ügyeljen arra, hogy fontos tápanyagokat, például kalciumot és D-vitamint kapjon a tej alternatíváitól vagy más dúsított ételektől.