Hogyan lehet megszerezni a barátomat a dohányzásról

Lehet, hogy a barátod abbahagyja a dohányzást, mert türelmetlenül érzi magát, mint egy hamutartó fenekét, vagy talán azt akarja, hogy kilépjen, mert aggódik az egészsége miatt. Szinte lehetetlen embereket tenni olyan dolgokra, amiket nem akarnak. Tehát amíg a barátod beleegyezik, hogy feladja a cigarettáját, türelmesnek kell lennie, és szeretetteljes szeretettel kell ellátnia. Miután eldöntötte a dohányzásról való lemondást, számos módon segíthet a sikere biztosításában.

Végezze el a kutatást és a fegyvereket a másodlagos füstről. Még akkor is, ha nem törődik az egészségével, akkor felhívhatja figyelmét azáltal, hogy megmutatja neki a kockázatokat, amelyeket a sajátjával vesz.

Ne hagyja, hogy ez vitás kérdés legyen köztetek. Nem fogod meggyőzni, ha a beszélgetéseidet zavarodónak érzi. Hangolja fel az aggodalmakat, és mutasd meg, hogy szomorúságod van a függőséggel, de próbáld meg nem kifejezni a haragot.

Javasoljon neki, hogy csökkenti az általa füstölt mennyiséget, ha nem áll készen teljesen leállni.

Segíts a barátodnak felsorolni okát, hogy miért élvezi a dohányzást, valamint a kilépést. Ez segíthet neki tisztázni motivációit és segíteni neki abban, hogy kilépjen.

Tájékoztassa vele, hogy ha még nem sikerült volna abbahagynia korábbi próbálkozásait, akkor ez sikeres lehet. Néhány próbálkozás gyakran megkívánja a dohányzókat, mielőtt sikerülne. Ne hagyd, hogy feladja magát.

Segíts neki előre tervezni a napból való kilépéshez. Javasoljon, hogy válasszon egy fontos dátumot – legyen az ő vagy a születésnapja – és készítsen elő. Lehet befejezni az utolsó cigarettacsomagját, és készen áll az egészséges alternatívákra, hogy elméje leálljon a dohányzásról. Segítsen neki tápláló ételeket felszedni, vagy csatlakozni vele egy edzőterembe, hogy mindkettő egy egészségesebb életmód kialakítására összpontosítson.

Ösztönözze őt, hogy csatlakozzon egy olyan támogató csoporthoz, amely segíti az ex-dohányzókat. Fedezzen fel olyan online csoportokat, amelyeket javasolhat.

Javasolja, hogy tartson egy naplót, hogy kövesse nyomon a cigaretta sikereit, és segítsen növelni tudatosságát mindenféle mintáról, hogy felkészülhessen rájuk.

Segíts neki megszüntetni a dohányzással kapcsolatos szokásait. Javasoljon olyan helyekre, ahol tilos a dohányzás, mint például a mozi. Töltsön több időt a nem dohányzó barátokkal!

Tartsd bátorítani őt, még akkor is, ha nem sikerül. Segíts neki kitalálni, miért nem sikerült, és segítene neki tanulni. Sürgesse meg neki, hogy próbálja meg újra, és engedje meg neki, hogy hiszel, hogy sikerülhet.

Ne felejtsd el megkérdezni tőle, hogy szeretne segíteni. Az emberek különféleképpen reagálnak a stresszes helyzetekre, ezért ne feltételezzük, hogy minden igényt kielégítő választ talál.

Segítség a dicséret és az ajándékok megőrzésében. Fontolja meg a személyre szabott kalandozást, hogy segítsen neki azon napok számának megkülönböztetésében, amikor füstmentes marad. Tervezzen kis jutalmat minden mérföldkőnek.

Kerülje a kritikát. Az American Cancer Society azt ajánlja, hogy ne ítéljen, ne adjon elő, vagy ne legyél, ami a dohányzókat rosszul érezheti magában. A barátod akkor eldöntheti, hogy szüksége van egy cigarettára, hogy jobban érezze magát.