Hogyan lehet ránctalanító hidratáló krémet

A ráncok az öregedési folyamat természetes részeként fordulnak elő. Amikor a bőr kora, elveszíti a rugalmasságot és vékonyabbá válik, ami ráncok, vonalak és ráncok kialakulásához vezet. A gyógyszertári polcok drága ránctalanító krémekkel és hidratáló krémekkel vannak bevonva, de otthonról sokkal kevesebb pénzt vehet igénybe. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint az A-vitamin természetes formája, a retinol néven ismert, ugyanúgy működik, mint a tretinoin, az egyetlen nappali gyógyszeres kezelés. A hidratáló olajokkal kombinálva a retinol hatékony házi ránctalanító hidratáló krémet termel.

Melegen melegítsük fel a rózsavizet kis, nem reakcióképes serpenyőben. Ne forraljuk fel.

Az avokádóolajat, a mandulaolajat és a búzacsíraolajat egy üveg mérőedényben egyesítsük. Helyezze a mérőedényt egy kis serpenyőbe, amely 1-2 hüvelyknyi vizet tartalmaz.

Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre közepes és alacsony hõmérsékleten. Hozd a vizet pároljuk, csökkentse a hőt alacsonyra, és alkalmanként keverje fel az olajokat finoman felmelegedve.

A lanolint addig keverjük, amíg megolvad, kapcsoljuk ki a hőt és távolítsuk el a mérőedényt a serpenyőből. Keverje össze az összetevőket erőteljesen egy huzal habverővel.

A melegített rózsavizet nagyon lassan öntsük az olajkeverékbe, miközben folyamatosan dobjuk a habverővel. Folytassa a habverést, amíg vastag, krémes konzisztenciát nem ér el.

Adjuk hozzá a növényi glicerint és a retinol szérumot az olaj- és vízkeverékhez. Átszúrja az E-vitamin kapszulát, és hozzáadja a tartalmat. Keverjük össze mindaddig, amíg minden összetevő jól össze nem áll.

Adja hozzá a geranium illóolajat, és keverje össze újra. Öntsük a krémet üveg vagy műanyag edénybe, és hagyjuk kihűlni. Biztosítsa a fedelet, és tárolja hűvös, száraz helyen.