Hogyan lehet túlélni a nagy magasságú városokban

A magasság gyakran látványos természeti látványt nyújt, de ezek a hegyek is veszélyt jelenthetnek a nagy magasságú városokat elfoglaló látogatók és lakosok számára. A nagy magasságú városokban a levegő vékonyabb, alacsonyabb oxigéntartalommal és szárítóval, mint alacsonyabb magasságokban. Ezek a kérdések mélyen befolyásolhatják a testet és működését. A magas magasság kellemetlen tüneteket okozhat, mint a szédülés, fejfájás, émelygés, fáradtság, orrvérzés, álmatlanság és légszomj, és ezek arányosan romolhatnak egyre nagyobb magasságok mellett. Bizonyos egyszerű óvintézkedésekkel teljes mértékben élvezheti a nagy magasságú városokban való tartózkodást vagy látogatást.

Pihenjen, ha csak egy magas magasságú városban érkezik az alsó magasságból, és hagyja magát időben a magasabb magassághoz való hozzáálláshoz. Idővel a testnek alkalmazkodnia kell a magas magassághoz, hogy folytassa az összes szokásos tevékenységét, és nem kell pihentetnie a pihenést, de ennek nagy része az életkorától függ, és van-e olyan meglévő egészségügyi körülményei, amelyek befolyásolhatják a szervezet azon képességét, hogy alkalmazkodni.

Kerülje a testmozgást vagy az erőfeszítést az első napon a magas magasság elérése után. Képes legyen fokozatosan növelni a tevékenység szintjét, különösen akkor, ha már egészséges és aktív. Azonban az edzés hatásai magasabbak lehetnek a nagy magasságú városokban, mint az alacsonyabb magasságok.

Ügyeljen arra, hogy lélegzik a nagy magasságú városokban. Mivel kevésbé oxigén van a levegőben, légzési nehézség, sípoló vagy köhögés tapasztalható. Ha igen, akkor a lehető legrövidebb időn belül menjen az alsó tengerszint feletti magasságba, pihenjen és orvoshoz forduljon, ha szükséges.

Igyál elegendő tiszta vizet, például tavaszi vizet, mert az ivóvíz a legjobb módja annak, hogy a testet magasságra vigye. Számos nagy magasságú városban a levegő száraz és a kiszáradás valószínűbb. Legalább 1/2 oz szükséges. A víz súlya fontonkénti súlya naponta, például ha súlya 140 lbs, akkor legalább 70 oz. Víz / nap. Lehet, hogy annyit kell inni, mint két vagy háromszor ez az összeg nagy magasságban, különösen a rendkívül alacsony páratartalmú napokon, ezért hallgassa meg a szervezetének jelzéseit.

Kevés vagy annál kevesebb alkoholt adjon magának, mert az alkohol még szárazabb körülmények között dehidratálja a testet, és hajlamosabbá teszi a magassági betegségre. Az alkoholnak erősebb hatásai vannak a nagy magasságban is. Ideális esetben ne igyál alkoholt legalább az első napokban, miután megérkeztél egy nagy magasságú városba.

Alkalmazzon biztonságos fényvédőt, és viseljen napszemüveget és egy kalapot, amely védi az arcát és a felsőtestet a nap erős sugarától. Pólót, hosszú nadrágot vagy kabátot is viselhet a szezonban, hogy megóvja a bőrét a naptól. Ezek a napfüggő óvintézkedések a nagy magasságú városokban szükségesek, mivel a vékony légkör kevésbé szűri a nap káros sugarát.

Ha szükséges, használjon extra ajakbalzsamot és bőrápoló krémet, mert a bőre magasan lesz szárítva.

Öltöztesd fel a rétegeket, mert a magas hőmérsékletű városokban a hőmérséklet drámaian és gyorsan ingadozhat. Készüljön fel, ha a városnak téli időjárási viszonyai vannak.

Figyelje a szervezet válaszát minden olyan gyógyszerre, amelyet a magassági városokban visel. Néhány gyógyszer hatása és ereje változhat a magasságban. Beszélje meg ezt a problémát a felíró orvosával vagy a szakemberrel.

Utazás valaki mással, ha különösen magas magasságban vagy, és megfigyelheti egymást a tengerszint feletti magatartás minden jelével kapcsolatban, mint például zihálás, köhögés, mellkasi fájdalom vagy légszomj.