Hogyan lehet visszaszerezni legjobb barátját

Hónapok óta nem beszéltél a legjobb barátoddal. Talán van egy új barátja, akit nem szeret, vagy talán külön hobbijokat találsz. Ha a szíved megérzi a szívét, akkor érdemes visszaszerezni a legjobb barátodat. Azonban nem minden barátság tarthat örökké. Ha úgy gondolod, hogy valóban a te vagy, készítsd el magadat, hogy belevágj, mert a régi barátod ugyanúgy érzi vagy érezheti magát.

Legyen objektív. Ha megvizsgálja korábbi barátságát objektíve, akkor képes lesz arra, hogy azonosítsa a valódi okot, hogy miért szeretné visszaszerezni a legjobb barátját. Ha már a gimnázium óta a legjobb barátok vagytok, de a barátság végül kényelmes elrendezéssé vált (például ha megosztotta a túrázást munkájához, vagy segített egymásnak házi feladattal), akkor nem igazán kívánja vissza a barátságot. Néha az emberek csak szétesnek, és ez rendben van. Ha azonban úgy gondolja, hogy te és a legjobb barátod valódi “legjobb barátok örökre”, akkor tenned kell a részét, hogy megpróbáld legyőzni a legjobb barátodat.

Ismertesse a szakítás okát. Függetlenül attól, hogy szétszéledtél, vagy nagy esésed volt, hajlandó elfogadni minden olyan hibát, amely a tiéd lehet, nem pedig az ujjaidat az egykori legjobb barátodra mutatod. Remélhetőleg a korábbi barátod is képes lesz lépést tenni. A felbomlás valószínűleg jó ötlet volt egy darabig, de ha mindketten megérettek ahhoz, hogy félreállítsák a különbségeket, valóban átfoghatják azt, amiben közös vagy.

Tegye meg az első lépést. Ha valóban vissza akarod szerezni az egykori legjobb barátodat, elég alázatosnak kell lenned ahhoz, hogy “megbocsássam”, a kölcsönösség garanciája nélkül. Vegyen fel egy alkalmi hívást, küldjön egy e-mailt, vagy írjon egy levelet, mint amit a középiskolában szokott használni, de ne kerülje túlságosan a bőkezű embereket. Egy egyszerű “csak gondolkodni rád” fog tenni az elején. Hagyjon időt a válaszra. Időközben csendesen bocsáss meg minden észlelt bűncselekményt a másik fél számára, anélkül, hogy vitatkozna arról, hogy ki tette, mi fájt neki.

Várja meg, hogy a másik fél válaszoljon az üzenetére. Ha úgy gondolja, hogy figyelmen kívül hagyták, adj egy kis időt arra, hogy átgondolja. Észre kell venned, hogy érintenek érzelmeket, és hogy a másik fél a munkahelyi stresszeken vagy más érzelmi zűrzavarokon ment keresztül. Ha néhány hét alatt nem kap választ, próbálkozzon újra. Ha ez nem hoz semmit, előfordulhat, hogy tovább kell lépnie.

Embrace change. Bármi is legyen a válasz, ne várják, hogy a barátságod visszatérjen ahhoz a módszernek, amilyen volt, mielőtt véget érne. Ha választ kapsz, nevetsz a megosztott emlékekről és felidézz új történeteket a kávé fölött. Ha nem érkezik válasz, vegyen részt új hobbijában olyan emberekkel, akikkel közös érdekei vannak. Lehet, hogy egy új, legjobb barátja ugyanolyan humorérzékkel van a sarokban.