Hogyan növelhető az izom meghatározása a nők számára

A nők elveszthetik testzsírjukat az anyagcserét elősegítő, tápanyag-sűrű ételekkel, de a kifejlesztett izmok kifejlesztéséhez az egészséges táplálkozási tervet kombinálni kell a súlyzóképzéssel és a cardiovascularis edzéssel.

A cardiovascularis edzést legalább napi egyszer használja. “Az Ábra Könyv”, amely a fizikumokat oktató nők számára nyújt segítséget, elmagyarázza, hogy a kardiovaszkuláris testmozgás során zsírt éget, amikor a szervezet a cukorenergiát a mérsékelten ingerelt, 30-40 perces kardio-szekció során a zsírégető energiára váltja át. Amikor a testzsír elvész, az izom meghatározása kiderülhet.

Erőteljesítmény legalább hetente kétszer. Az átlag nő, aki felemeli a súlyokat, szinte 2 kiló izomot nyerhet, és két hónap alatt körülbelül 4 kiló zsírt veszít el, mondja Wayne Westcott Ph.D., a South Shore YMCA fitneszkutatója, Quincy, Massachusetts. A testsúlygyarapítás egy nő anyagcseréjét is növelheti, így napról napra több kalóriát is égethet – még pihenéskor is.

Egy kis étkezést legalább öt-hat alkalommal naponta. A nők hatékonyabban tudják működtetni az anyagcseréjüket, és több nap alatt zsírt és kalóriát égetnek el, az ételeket és a rágcsálókat egymástól három-négy órán át.

Egyetesen sovány fehérjéket és összetett szénhidrátokat evett. Fitnesz guru Lee Labrada, a “The Lean Body Promise” szerzője szerint a komplex szénhidrátokkal rendelkező fehérjék párosítása lelassíthatja a carb-to-fat konverziós folyamatot. A fehérjék különösen fontosak az izomépítéshez, lelassítják az emésztést és az inzulin termelést, ezáltal megkönnyítve a test lebomlását és a tárolt zsír felhasználását az energia számára.

Egyél tápanyag-sűrű ételeket. A csirke vagy pulykamell, tojásfehérje, vadlazma, vízzel töltött tonhal, tofu, zabpehely, édesburgonya, barna rizs, alacsony zsírtartalmú joghurt, túró, bogyós gyümölcsök és diófélék a Tosca Reno “Az Eat-Clean Diet” olyan nők számára, akik zsírégetést akarnak szerezni és erősebb izom meghatározást szerezni.

Ragaszkodjon a megfelelő mérethez. Általában egy adag fehérje az az összeg, amit a kezed tenyerében tarthat: egy adag keményítő vagy szemes az a mennyiség, amelyet egy kupacban tarthat, és egy adag gyümölcs vagy zöldség az a mennyiség, amelyet megtarthatsz Két kezét összefogva.

Legyen előtti és utáni edzés vagy étel. Annak érdekében, hogy elegendő energia álljon rendelkezésre a véráramban és az izmokban egy hatékony edzéshez, és helyreállítsa az aminosavakat és a szénhidrátokat az izmokba, enni egy egészséges fehérjét és szénhidrát kombinációt a képzés előtt és 30 percen belül az edzés befejezése után.