Így a gerincel szappan a semmiből

Míg a tömeggyártású glicerin szappan könnyű megvásárolni, eléggé hiányzik a bájos osztályon. Nem csak a kereskedelmi szappanok szögletesek és unalmasak, gyakran tartalmaznak extra hozzávalókat, amelyeket nem mondhat ki, és az illat és a szín lehetősége korlátozott. Saját glicerinszappan készítése otthon lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, mi jár bele, valamint testreszabása alakja, színe és illata. A folyamat hasonlít a cukorgyártáshoz, bár nem szabad enni a házi készítésű szappantól függetlenül attól, hogy milyen jól néz ki.

Vásároljon glicerin bázist kézműves és hobby áruházakból, gyertyafényboltokból vagy egészségügyi élelmiszerboltokból. Helyezze a bázist egy magas falú edénybe vagy kettős kazánba, és lassan olvad el, amíg el nem éri a 155 fokot.

Keverje meg cseppekben az élelmiszer-színezést vagy a kozmetikai színezést, ha színezett szappant kíván. Keverje hozzá 1 evőkanál. Illatos illóolaj, ha szeretné, hogy a szappan illatos legyen. Távolítsa el a fazékot a hőtől.

Készítsen elő egy spray-palackot nagy ellenálló alkohollal, például vodkával. Az alkoholt dörzsölni lehet, bár alacsonyabb alkoholtartalma miatt kevésbé hatékony.

Óvatosan öntsük a megolvasztott glicerin alapot a formájába. Öntsön lassan a levegőbuborékok létrehozásának csökkentéséhez.

Spray a frissen öntött szappan az alkohollal, hogy megtörje és megszüntesse a buborékok keletkeztek.

Hagyja teljesen lehűlni a szappanokat. Ha szilárd, dobja ki őket a formákból.