Jobb az edzés a hideg vagy forró?

A nagyon hideg vagy rendkívül forró hőmérsékletek kialakítása biztonsági kockázatot jelent a sportoló számára. Bár az edzés hőmérsékleti preferenciája kissé változik személyenként, a legtöbb gyakorló végre és érezni a legjobban, ha dolgoznak a mérsékelt levegő hőmérséklete mintegy 70 fok Fahrenheit. Ha versenyzést vagy sportolást végez rendkívül hideg vagy meleg körülmények között, azonban a sportolónak hasonló éghajlati viszonyok között kell dolgoznia, hogy fokozatosan felszaporítsa a testet.

A hőkezelés veszélyes lehet, mivel a testhőmérséklet emelkedik a testmozgás során. A meleg időjárás erőteljes nyomást gyakorol a szívére és a tüdejére, különösen akkor, ha a levegő nedves is. A szervezet természetes hűtési mechanizmusa általában a test magasabb hőmérsékletén áll a testmozgás során, mivel a hő áthalad a bőrön és izzadási szintje nő. A meleg időjárás során azonban ezek a hűtőrendszerek meghibásodhatnak, ami hővel kapcsolatos betegséghez vezethet, mint például a hőguta. Ha a hőt gyakorolja, sok folyadékot inni, könnyű ruhát és fényvédőt visel a szabadban. Ha szédül vagy émelygőnek érzi magát, ne gyakoroljon.

A hidegben való alkalmazás saját biztonsági kockázatokat jelent, mivel kiszolgáltatja a fagyást és a hiperpotenciát. Ha hideg időben dolgozik, ruhát rétegek, amit el lehet távolítani, miután elkezdett izzadni, és tegye vissza, ha a testhőmérséklet hűl. Lehet, hogy viseljen védőfelszerelést arcodon, fülein, kezén és lábánál, ha nagyon hideg hőmérsékleten dolgozik. A hideg időjárás különösen veszélyes, ha a hőmérséklet 0 ° C alá esik, vagy ha a szélhőmérséklet extrém. Az egészségügyi állapotban lévő személyeknek, például az asztmának vagy a szívbetegségnek, beszéljenek az orvossal, mielőtt hidegben dolgoznak.

A kitermelés ideális hőmérséklete 68 és 72 fok között van. Ha belsőleg gyakorol, törekedjen a levegő hőmérsékletének ezen a tartományon belüli tartására. A személyes preferencia bizonyos mértékig változik, hiszen néhányan a gyakorlás során többet izzadnak, mint másoknál, de a legtöbb ember számára az optimális hőmérséklet 70 fok, állítja Gerald Endress, a Duke Egyetem étkezési és fitneszközpontjának edzője. A fitneszközpontokban és tornateremekben, ahol sok ember dolgozik egyidejűleg, egy személyes rajongó használatával a nehéz pulóverek kényelmesen hűlhetnek egy 70 fokos környezetben, mondja Endress.

Általános tévhit, hogy a gyakorlott izzadás vagy szauna öltözet gyakorlása fokozza az edzés hatásait. Nehéz / nem lélegző ruházat viselése a testmozgás során növeli a testhőmérsékletét és több izzadást okoz, ez csak vízvesztést, és nem zsírégetést eredményez. Emellett kiszolgáltatottabbá teheti a kiszáradást és más, hővel kapcsolatos betegségeket. Ezért a legjobb, ha könnyű, légáteresztő ruhákban dolgoznak, amelyek nem zavarják a fázist és a verejtékezést. Egy másik dolog, hogy fontolja meg, hogy míg a “szobahőmérséklet” a legjobb levegőhőmérséklet a kidolgozáshoz, testhőmérséklete, amely napközben változik a cirkadián ritmusok szerint, szintén befolyásolja az edzés minőségét. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint, amikor a testhőmérséklet csúcsok – a késő délutáni órákban, a legtöbb ember számára – gyakorolnak optimális edzést.

Gyakorlott a Heatben

Hideg időjárás

Optimális edzéshőmérséklet

szempontok