Lábujam fáj, amikor guggolok

Számos lábtartó van, de az a leggyakoribb fájdalom az Achilles-ín. Az Achilles-ín a borjú izmait a sarokcsontjához kapcsolja. Ha a sarok hátsó része fáj, amikor összecsapódik, akkor az Achilles-íngyulladás valószínű bűnös. Sokkal jobban érezheti ezt a fájdalmat, ha nem melegszik fel, vagy ha reggel elsöprődsz le. Ha elég korán fogott, az önellátás általában elegendő a helyzet orvoslására. Ha azonban fájdalmad tartós, vagy súlyos, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Ha helytelenül végzi el a guggolást, akkor fennáll a veszélye az Achilles-íngyulladás kialakulásának. Ahhoz, hogy a guggolást megfelelően végezzük, a lábainál kissé szélesebb, mint a csípő szélessége. Amikor guggol, meg kell figyelnie a lábadat, a térd és a bokáját. Győződjön meg róla, hogy a lábad nem mozog, ne hagyd, hogy a bokád összecsukódjon vagy ki, és tartsa a térdét a második lábujjához igazítva. Miközben a célod az alsó magadat, amíg a combod párhuzamos a padlóval, meg kell állítanod a lefelé irányuló mozgást, ha a sarkaid elkezdenek a padlóról lenni. Ha felemelkedik, a lábát a padlóba nyomja a sarkán keresztül. Koncentráljon arra, hogy ne tartsa a csontjait a függőleges helyzetben a guggolás során, ami közös tendencia. Ezzel túlságosan előre hajolhatja a testét. Ha megfelelő guggolást végzel, a törzs és a csontok párhuzamosak, ha oldalról nézzük. Gyakorolja meg a megfelelő formát, ha tükörbe néz, miközben a síncsontokat áthelyezi, és tartsa a sarkát a padlón.

Nem kell súlycsökkentő az Achilles-íngyulladás és az azt követő fájdalom kialakulásakor. Tény, hogy a feszült Achilles-ín többnyire túlzott használata miatt. Ha olyan futó vagy, aki dombokat foglal magába a rendszerben vagy egy terepen átugró túrázót, akkor is veszélyben van. Ugyanez vonatkozik a hosszú távú kerékpározásra vagy az aerobic-rutin felemelésére. A jumping és más intenzív edzésprogramok növelik az esélyeit a sérülések szenvedésére. Nem megfelelő cipő viselése és gyakorlása, mielőtt megfelelően felmelegítetted a kockázatokat. A sportolóknál az alsó végtag fájdalmának körülbelül 10 százaléka valószínűleg az Achilles-ínben van, jegyzi meg Christine Dobrowolski, az “Aching lábak” szerzője. Azonban a lábának más területei is érintettek lehetnek. Peronális íngyulladást érzünk a lábad külső részében. Mint az Achilles-íngyulladás esetében, a peroneális fajta általában túlzott mértékben felmerül. A posterior tibialis tendonitis az ínt a belső ív mentén érinti. Ezt valószínűleg megtapasztalhatja, ha Önnek lapos lábai és bukott ívek vannak, és bármilyen tevékenység valószínűleg hatással lesz rád.

Ha fájdalmai vannak, amikor az Achilles-íngyulladás miatt gyötrődnek, akkor tehetsz valamit. Először le kell állítania a tevékenységet, ami okozza, legyen az súlyemelés vagy futás, vagy valami más. A teljes két hét optimális, de öt nap néha elég ahhoz, hogy segítsen. Jégre ínét naponta kétszer 20 percig, és vegyen be gyulladásgátló gyógyszereket, mint az ibuprofent. Végezze el a borjú szakaszokat az elülső lábával hajlítva, és a sarka kitágult. Stretch, amíg egy kis fájdalmat érez, majd visszalép. Ne nyúljon fel túlságosan, mint például a sarok lefagyása egy lépcsőn, mert ronthatja az állapotát. Amikor visszatér a tevékenységéhez, tegye fokozatosan. Kúszás bármikor, amikor fájni kezd. Összességében az íngyulladása kb. Hat hetet vesz igénybe. Orvosa tanácsot adhat arról, hogy a sarokemelő, ortopédiai vagy egyéb lehetőségek valószínűleg javítják-e az Ön állapotát.

Légy proaktív ahhoz, hogy megakadályozza a lábfájást, amikor guggol. A jóga egy nagyszerű eszköz, mivel javítja a rugalmasságot és az erőt, és csökkenti a gyulladást a lábadban. Állandó pózok, mint például a hegyi pózok is segítenek abban, hogy jobban megismerjék a lábadat és hogyan állsz rájuk. Ez segít a tömeg pontosabb terjesztésében a mindennapi életben. A tömeg egyenletesen elosztva a lábak között a megfelelő összehangoláshoz szükséges, ami segít megelőzni a lábfájást. Fokozatosan fokozza aktivitási szintjét és áttanulja a képzést, így alternatív nagy hatású tevékenységeket, például ugrást és alacsony hatású tevékenységeket, mint pl.

Squat gyakorlatok

Túladagolt sérülések

Gondoskodás

Megelőzés