Medve, szarvas vagy bivaly hús a legegészségesebb?

A vad játék egy egészséges, ízletes alternatíva a háziasított húsokhoz, mint például a marhahús, a sertéshús és a bárány. A legtöbb vad játék alacsonyabb telített zsíroknál, mint a háziasított húsok, és magasabb a szív egészséges, többszörösen telítetlen zsírokban. Néhány vad vad, mint a medvehús, magasabb a vasnál, mint a háziasított marhahús. Az egyedülálló ízekkel és a magas tápértékekkel rendelkező vad vadhúsok kiválóan kiegészítik a diétát.

Jávorszarvas

Az Elk természetes állapotában nem kezelhető semmilyen vegyi anyaggal vagy növekedési hormonnal. Alacsony zsírtartalmú, 1,5 g / 100 gramm adagban. Az Elk 23 gramm fehérjét és körülbelül 115 kalóriát tartalmaz minden adagban. A 100 grammos adag 55 milligramm koleszterint tartalmaz, és 2,2 milligramm vasat tartalmaz.

Medve

A medve adagonként 20 gramm fehérjét tartalmaz, és nagyobb zsírtartalmú, mint az alma, 8,3 gramm / 100 gramm adagban. A kiszolgáló körülbelül 160 kalóriát tartalmaz. A Bear 100 mg-os grammonként 98 milligramm koleszterint és 10,73 milligramm vasat tartalmaz.

Bivaly

A Buffalo körülbelül 20,2 gramm fehérjét tartalmaz 100 gramm adagban, 2,4 gramm zsírral és körülbelül 143 kalóriával. 82 mg koleszterint és 2,6 mg vasat tartalmaz adagonként.

Egészségesebb hús

A táplálkozási igényei diktálják, hogy a három hús közül melyik a legegészségesebb. A medvehús a legmagasabb a vasban és a legalacsonyabb a koleszterinben, de a legnagyobb zsírtartalmú. Mind az alga, mind a bivaly alacsony zsírtartalmú és vas és fehérjéhez hasonló. Végül az ízlés a döntő tényező lehet.