Mennyi joghurtot fogyaszthat egy nap alatt?

A joghurt része lehet az egészséges táplálkozásnak, de, mint bármely más élelmiszert, mérsékelten kell enni. A jó egészséghez kiegyensúlyozott, változatos étrend szükséges. Melyik joghurtot választja, fontos meghatározni, hogy mennyit eszel, mert némelyik táplálóbb, mint mások, a kalória, a fehérje, a zsír és a cukor változik.

Ajánlott napraforgó fogyasztás

Jó kiindulási pont annak megállapítására, hogy mennyi jogot kell naponta fogyasztania az ajánlott napi tejfogyasztás. A 9. életévüket betöltötteknél az US Mezőgazdasági Minisztérium Chooseapp webhelyén 3 csészény tejterméket ajánlanak naponta. Minden csésze joghurt 1 csésze tejterméknek számít.

Potenciális joghurt egészségügyi előnyök

A joghurtnak bizonyos egészségügyi előnyei lehetnek, ami jó ételnek számít az egészséges táplálkozásban. Azok, akik több tejterméket fogyasztanak, beleértve a joghurtot is, kisebb az anyagcsere-szindróma, az elhízás és a szívbetegség kockázata. A sok joghurtban megtalálható probiotikumok kedvező hatással lehetnek az egészségre is, amint azt az American Journal of Clinical Nutrition 2014-ben közzétett áttekintés szerint a probiotikumok hasznos baktériumok találják az emésztőrendszerben, amelyek segítik a káros baktériumok szabályozását és korlátozzák a kockázatot Bizonyos egészségügyi feltételek esetén.

Tekintsük a joghurt kalóriáit

Fontos, hogy ne enni annyi joghurtot, hogy átmegy az ajánlott napi kalóriákon. Míg egyes tanulmányok jótékony hatásokat mutatnak a testsúlyra vonatkozóan, mások bizonyítottan fokozhatják a súlygyarapodást néhány emberben, mivel növekszik a joghurt fogyasztása, egy másik, az American Journal of Clinical Nutrition 2014-ben közzétett cikke szerint. A joghurt kalóriái meglehetősen változhatnak Egy kicsit, egy 3/4-csésze vaníliás zsírmentes joghurt, amely 143 kalóriát és egy 3/4-es csészényt tartalmazó, nem cukrozott vanília joghurtot cukor helyett alacsony kalóriatartalmú édesítőszerrel édesít kalóriát.

Válasszon alsó zsírtartalmú joghurtot

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma javasolja a joghurt nem zsíros vagy alacsony zsírtartalmú változatainak kiválasztását, a teljes zsírtartalmú változatok jelentős mennyiségű zsírt tudnak biztosítani, melynek nagy része egészségtelen telített zsírból származik. A sima egész tej joghurt 3/4-csésze adagja több mint 5 gramm zsírt tartalmaz, ami a napi 65 gramm zsírtartalmának 8% -a. A 3 csésze e joghurtot a napi ajánlott kövér grammok több mint 30% -át használná. Az alacsony zsírtartalmú joghurtok körülbelül 2 gramm zsírt tartalmaznak 3/4-csésze adagonként, és a nem zsíros joghurt definíció szerint kevesebb, mint 0,5 gramm zsírt tartalmaz adagonként, és jobb választási lehetőséget nyújt, ha több adag koszot naponta.

Skip Sugary Joghurtok

Választani a sima joghurtot az ízesített fajtákon, mivel ezek meglehetősen magasak a cukorban. A görög joghurt választása még tovább csökkentheti a cukortartalmat, mivel a tejsavó, amelyet a görög joghurt előállítása során megfeszült, a joghurtban található természetes cukrok nagy részét tartalmazza. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a nők napi 100 kalóriát kapjanak a hozzáadott cukrokból, ami napi körülbelül 25 gramm cukor, és a férfiak napi több mint 150 kalóriát, vagy körülbelül 38 grammot kapnak a hozzáadott cukrokból. Az alacsony zsírtartalmú gyümölcs joghurt 3/4-csésze adagja több mint 32 gramm cukrot tartalmazhat, míg ugyanolyan mennyiségű egyszerű zsírszegény joghurt kb. 12 gramm cukor és a nem zsíros görög joghurt kevesebb, mint 6 gramm.

Az egyszerű alacsony zsírtartalmú joghurt nem feltétlenül vonzó mindenkinek, de ezt a tápláló joghurtot is megteheti, és hozzá más ételeket is hozzáadhat az íz és a tápanyagtartalom javításához. Fontolja meg a gyümölcs hozzáadását, hogy több édességet adjon, és a dió hozzáadásával összetörni, miközben növeli a fehérjét és az egészséges telítetlen zsírokat. Mind a gyümölcs, mind a dió vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaz. Egy másik módja annak, hogy a joghurtot jobban töltsük össze, néhány nagyszálas, alacsony cukortartalmú gabonát keverünk össze.

A joghurtot táplálóbbá és finomabbá teszi