Milyen gyakran harcolnak a birkózók a nyakhidakkal?

A harcosok és harcosai a harci sportokban, például a vegyes harcművészetekben a nyakhidakon dolgoznak, egy igényes edzés, amely megköveteli, hogy tudják, mit csinálnak a sérülések elkerülése érdekében. Az edzések gyakorisága gyakran hetente egyszer, naponta változik. Ha elkezdi a nyakhidakat, akkor alapvető védelmet nyer a sérülésektől a szőnyeg idején, valamint a fitnesz tevékenységekben és a mindennapi életben.

A nyaki erõ fontossága

A hidak egy vastag megjelenésű nyakot és erőt adnak, hogy elkerüljék az ellenfél tartását. A birkózóknak a legerősebb és legerőteljesebben fejlett nyakai vannak bármelyik sportoló előtt, jegyzi meg Robert Drucker, a Vas-izomzat szerkesztője, a hard-core, kábítószer-mentes erőt oktató weboldal. Az évtizedek múlva a súlyzócsövek tartalmaztak egy nyakpántot, és a nyakhíd vagy birkózó híd volt a legfontosabb feladat. Drucker megjegyzi, hogy az elmúlt években még soha nem látott egy általános gyakorlót vagy nem-birkózó, aki közvetlen nyaki munkát végzett egy testépítő vagy fitneszteremben.

Kétszer egy héten keresztül

A Drucker hetente egyszer vagy kétszer két-öt nyakhidat állít elő. Az edzés kissé hasonlít a jóga híd pózjának fejlett változataira, ahol felemeli a törzsét a szőnyegről, és támogatja testét a lábszárakkal, a fejed, a vállak és a karjaiddal. A nyakhíd egy nagyobb kihívást jelentő helyzetben van, ahol a kezét használja a felsőtestnek a feje tetején levő pozícióhoz, a mellkas tetején, a padlón jól beültetett lábakkal, a padlóra merőlegesen.

Haladó technikák

A professzionális erősítő Logan Christopher azt tanácsolja, hogy egyetlen, két, vagy három percig tartó nyakhídot tartson, melyet hetente egyszer, kétszer vagy háromszor végez. A nyakhídot olyan gyakorlásként írja le, amelyet sok gyakorló elkerül, mert félnek a nyakuk sérülésétől. De az okos edzéssel drasztikusan minimalizálhatja a kockázatot. Indítsa el lassan és fokozatosan növelje az időt a pozícióban. Christopher is felveszi kettlebelleket vagy súlycsúcsokat, amelyek a póz tetején vannak, és a botkormányok csak a hatalom biztonságában vannak. Kb. 30 másodpercig tartja a súlyokat.

Egyéb opciók

John Gaglione edzője a harcot és a sportolókat kétszer hetente kétszer nyak képzésen tartja, de elsősorban a sávok és a súlylemezek használatára koncentrál, hogy ellenálljon a nyaknak, és ne legyen teljes testsúly, mint a nyakhíd. Egy másik eszköz a stabilizáló golyó, mint a fej támadásának támogatása a nyakhíd alatt, ismétlődő 20 alkalommal. Habár nem minden kezdő, a nyakhidak minden egyes napján végeztek, a kevert harcművész Aljamain “The Funk Master” Sterling elkerülheti a vereséget. Egy amerikai főiskolai birkózás All-American, a Sterling a szokásos nyakhídot és egy előremutató változatot is magában foglalja, hiszen a homlokát és lábujjait a padlóra állítja.