Milyen gyakran kell újszülöttet etetni?

Akár szoptat vagy az újszülött táplálékát táplálja, biztosítani szeretné, hogy kicsi legyen a megfelelő táplálék az egészséges és erős táplálkozás érdekében. Minden baba más, de általában az első hónapban 4 óránként kell enni a gyereknek, idézi a KidsHealth.org. A következő két hónapban a csecsemő ritkábban enni a nap folyamán, de egyszerre több unciát vagy anyatejet kell enni.

Szoptatás

A szoptatott babáknak gyakrabban kell enniük, mint a táplált babák, mert az anyatejet enyhén emésztjük. Az újszülöttnek “kérésre” kell étkeznie, ami azt jelenti, amikor az éhínség jeleit mutatja. Általában ez 1-3 óránként és napi legalább 8-12 alkalommal, a KidsHealth.org szerint. Ahogy a baba idősebb lesz, kevésbé fog táplálni, 2-3 óránként. A KidsHealth.org az elején minden mellre 10-15 percet ajánl.

Képlet

Az újszülöttnek napi 2,5 dkg formulát kell fizetnie minden egyes fontért, amit nyer, javasolja a Drugs.com. Az első nyolc hét során az újszülöttnek napi legalább hat-nyolc alkalommal kell táplálnia. Három-négy óránként egy palackot kell kapnia. Ha az újszülött több mint 4 órát alszik, akkor ébressze fel, hogy táplálja. A képletnek lassan kell csöpögnie az üvegből, hogy ne vigye túl a gyermeket.

Éhes jelek

Ahelyett, hogy az újszülöttet szigorú etetési tervre akarnátok tenni, figyeljen az éhségjelekre. Az éhség korai jelei keverednek, nyúlnak, mozognak a fejükről oldalról oldalra, kiborítják a nyelvet, szopogatják a mozdulatokat, az ajak mozgását és az anya mellét. Ha ezeket a jeleket nem figyelik, a baba felhajtogat és felkiált az éhségből.

Alvási jelek

Ha az újszülött gyakran úgy érez, hogy éhes, és nem látszik elégedettnek a táplálás után, talán nem lesz elég enni. Az alvászavarra utaló jelek közé tartozik, hogy nem kapják meg az orvos által ajánlott súlyt, naponta kevesebb mint hat pelenka nedvesítését és szabálytalan bélmozgásokat. Ráadásul, ha ügyes, sokat sír vagy nem alszik jól, lehet, hogy alatta fekszik.

figyelmeztetések

Kis mennyiségű szivárgás után a táplálás normális, de a hányás nem. Ha a baba nem érdekli a táplálkozást, probléma lehet. Az újszülött allergiás lehet az ő formulájára, ha kényelmesen jár, siklik étkezés után, vagy bélbetegségben szenved. Ha a gyomra szorosnak érzi magát az etetés után, vagy a fájdalomtól a mellkasához húzza a lábát, akkor lehet allergiája. Beszéljen orvosával, ha a baba ilyen tüneteket mutat, vagy bőrkiütést vagy láz alakul ki.