Napi minimális kalóriamennyiség a túlélésre

A szervezet napokig élhet nélkül élni. Csak azért, mert túlélni hosszú ideig táplálkozás nélkül, nem jelenti azt, hogy meg kellene. A böjtölés negatív – még súlyos – mellékhatásokat is okoz. Célja, hogy naponta biztonságos számot fogyasszon, még akkor is, ha túlsúlyos vagy elhízott, hogy megelőzze az alultápláltságot és a kapcsolódó egészségügyi problémákat.

Az éhezés alapjai

Hosszú ideig étkezések nélkül megy el éhezési módot, olyan állapotot, ahol teste lebontja a tárolt testzsírt – és végül más testszöveteket – az energiához. A napok száma, amelyek nélkül élni élelem nélkül változik személyenként. Az “Archiv Fur Kriminologie” című 2009-es jelentés azt mutatja, hogy az emberek általában nyolc-21 napig élhetnek élelem nélkül vagy ital nélkül, és képesek élelem nélkül élni, ha vízük van, legfeljebb két hónapig.

A böjt hátrányai

A böjt és az utána következő éhezés alultápláltságot, fáradtságot, émelygést és szédülést okozhat. A Weight-Control Information Network jelentése szerint napi kevesebb, mint 800 kalóriát fogyasztanak, növeli az epekő fejlődési kockázatát. Míg a testzsírt kiszabadítja éhínség közben, akkor is elveszíti az értékes sovány izomszöveteket. A böjt is csökkentheti a szervezet anyagcseréjét, ami az éhezés mellékhatása.

Orvosilag felügyelt programok

Számos orvosilag felügyelt, nagyon alacsony kalóriatartalmú fogyás program mindössze 500-800 kalóriát tartalmaz naponta. Ezek a programok gyakran használnak tápanyag-sűrű orvosi táplálkozás rázza vagy rudak, mint helyettesíti az étkezést, hogy segítse az elhízott egyének fogyni gyorsan. A súly-ellenőrzési információs hálózat azt jelenti, hogy a nagyon alacsony kalóriatartalmú programok gyakran kevesebb, mint 5 fontot veszítenek hetente, de azt javasolják, hogy az ilyen kezelést követő egyének csak 12 hetes orvosi felügyelet mellett végezzék.

Biztonságos bevitel

Ha orvosa nem felügyel, ne kerüljön naponta 1200 kalória alá. A Harvard Health Publications azt sugallja, hogy a nők legalább 1200 kalóriát fogyasztanak naponta, és a férfiak naponta legalább 1500 kalóriát kapnak, hacsak orvosaik nem felügyelik őket. Azok a nők, akik 1200 kalóriát és embereket fogyasztanak, akik naponta 1500 kalóriát fogyasztanak, valószínűleg le fognak fogyni. A jelenlegi testtömeg fenntartása érdekében a nők gyakran napi 1600-2400 kalóriát igényelnek, míg sok felnőtt embernek napi 2000-2000 kalóriára van szüksége, a “Diétás iránymutatások az amerikaiak számára 2010” című kiadvány szerint.

Basális metabolikus arány

A basalis metabolizmusa az a napi számot jelentő kalóriák száma, amelyek a teljes nyugalmi állapotban fennmaradnak. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint a basalis metabolizmus tényleges számítási módja a Mifflin-St Jeor egyenlet (9,99 x súly) + (6,25 x magasság) – (4,92 x életkor) + 5 a férfiaknál és (9,99 X súly) + (6,25 x magasság) – (4,92 x életkor) – 161 a nők esetében. Ebben az egyenletben a tömeg kilogrammban van, a magasság centiméter és az életkor az években van.