Nyaki gyakorlatok a nyaki merevlemez duzzanatához

A nyaki gerinc képviseli a hét csigolyát, amelyek közvetlenül a koponya alatt helyezkednek el, ami a felső hátra vezet. A cervikális térben fellépő merevlemez akkor keletkezhet, ha a lemezen lévő gélszerű anyag elkezd kilazulni vagy gerincoszlopból kiürülni. Ez az anyag a karjaid és nyakod idegeit feszegeti. A kezedben és a kezedben zsibbadást, zsibbadást és gyengeséget okozhat. A duzzadó méhnyaklemez tüneteinek enyhítésére fizikai terápiás gyakorlatokat végezhet az izomfeszültség enyhítésére és az irritált idegek megnyugtatására.

Az állkapocsgyakorlás segíti a felső nyaki terület megnyújtását, amely a koponya alatt található. Kezdjünk úgy, hogy egy tükör előtt állsz, fejjel előrefelé, és a vállát kissé visszahúzta. Kissé lehúzod az állaidat, enyhén nyúlik a nyakad elején. Tegye vissza az állát kissé többre, hogy elmélyítse a nyúlványt. Tartsa ezt a pozíciót két számjegyre, majd engedje el, hogy visszatérjen kiindulási helyzetéhez. Ismételje meg a gyakorlatot 10 alkalommal.

Ez a gyakorlat kiterjeszti az izmokat a nyaki gerinc és vállak körül. Az elvégzéshez álljon a vállakkal kissé visszahúzva. Ellenőrzött, lassú mozgásnál nyissa fel az állát, majd engedje le a nyakába, hogy C-görbét mozgasson. Lazítsa meg a nyak izmait, miközben fenntartja nyakát. Tartsa ezt a pozíciót 10-15 másodpercig, majd engedje el a nyújtást. Ismételje meg a gyakorlatot három-öt alkalommal.

A nyaki merevlemez megduzzadhatja a testtartást a feszült izmok miatt. Azonban a megfelelő testtartás fenntartása valóban segít csökkenteni a fájdalmat és a nyaki gerincre gyakorolt ​​nyomást. A felső háton és a vállakon lévő izmok lazítása érdekében az ujjait a háta mögött kösse össze egymás felé tenyerével. Emelje fel a kezét és érezzen egy szakaszt a vállak elején. Tartsa ezt a pozíciót 10-15 másodpercig, majd alacsonyabb, hogy visszatérjen kiindulási helyzetéhez. Ismételje meg a gyakorlatot kétszer.

Ez a gyakorlat ideális akkor, ha az alsó nyaki gerincben duzzanatot tapasztal. Az elvégzéshez álljon lábaddal csípőszélességgel. Hajlítsa a karjait a könyökére, és hozza a kezét a csontszálakhoz. Fejjal előrefelé nézve húzza fel a könyökét és a vállát, úgy képzelve, hogy a vállpenge megérintette magát. Vegye le a mély lélegzetet, miközben ezt a pozíciót tartsa 20 másodpercig, majd engedje el a nyúlványt. Ismételje meg kétszer-háromszor.

Chin Tucks

Előre Lean

Vállnyújtás

Vállpántos squeeze