Rendben van-e enni forró zseton a terhesség alatt?

Míg a forró krumpli zsetonjai nem a legegészségesebb táplálék, amelyet a terhesség alatt választani lehet, az evés során nem valószínű, hogy kárt okozna Önnek vagy a magzatnak. Ha egy másképp egészséges és kiegyensúlyozott étrendet eszel, alkalmanként tökéletesen elfogadható a táplálék. Azonban attól függően, hogy milyen messzire vannak a terhesség alatt, a zsetonok különböző testmozgásokat okozhatnak a testedben.

A terhes nők több mint felében a reggeli betegség tapasztalható, különösen az első trimeszterben, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint. A reggeli betegséget az émelygés érzése jellemzi, és hányással vagy anélkül jelentkezhet. Lehet, hogy bizonyos ételek megkönnyítik a reggeli betegséget, míg más ételek hajlamosak kiváltani. Mivel minden terhes nő különbözik, lehetetlen megmondani, hogy a forró burgonya-csipke fogyasztása hogyan befolyásolja a reggeli betegség érzéseit. Az Amerikai Terhességi Szövetség megjegyzi, hogy a sós burgonya-csipke a gyomrodot elég hosszú ideig elfogyasztja, hogy ételt eszeljen. Ugyanakkor a magas zsírtartalmú élelmiszerek, mint a forró zsetonok, szintén súlyosbíthatják az émelygést. Ha úgy találja, hogy a reggeli betegség rosszabbá válik a forró zseton fogyasztása után, akkor a legjobb lehet a fogyasztásuk korlátozása későbbi terhesség idején, amikor a reggeli betegség elhaladt.

A terhesség második felében a szívelégtelenségben szenved, mivel a testében lévő extra progeszteron pihenteti az izmokat, beleértve a szelepet, amely elválasztja a nyelőcsőjét a gyomrotól. Ahogy a baba nő, akkor a hasi üregbe tolhatja, így a gyomorsavak visszatérnek a nyelőcsőbe. A fűszeres, zsíros vagy erősen fűszerezett ételek, mint a forró krumpli, gyakran gyomorégést okoznak. A fűszeres és zsíros ételek, mint a forró zseton, súlyosbíthatják ezeket a tüneteket. Az over-the-counter antacid bevétele, az étkezés után fennmaradva és a túlfogyasztás elkerülése segíthet csökkenteni ezeket a tüneteket, de néhány nőnek el kell kerülnie a gyomorégést kiváltó élelmiszereket. Ha úgy találja magát, hogy gyomorégést okoz, miután forró zsetont fogyasztott, előfordulhat, hogy tartózkodnia kell attól, hogy a gyermek születése után enni.

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a születendő gyermeke megfelelő fejlődéséhez. A legtöbb forró zseton jelentős mennyiségű kalóriát, zsírt, telített zsírt és nátriumot tartalmaz. Egyesek azonban kis mennyiségű rostot, fehérjét, vitamint vagy ásványi anyagot is kínálhatnak. Annak meghatározásakor, hogy forró zsetont fogyasztanak-e vagy sem, fontolja meg a tipikus étkezési szokásait. Ha egészségtelen táplálkozási szokásaid vannak, és küzd az ajánlott táplálékkiegészítők kielégítéséhez, inkább egészségesebb táplálékot válasszon.

Mindig gondosan ellenőrizze a táplálkozási címkéket, ha bármilyen típusú ételallergia vagy érzékenység van. Ha egy terhesség alatt allergiás ételt eszel, nemcsak kockázatot jelent, hanem veszélyezteti a születendő gyermeket is. Ha konkrét kérdések vagy aggodalmak merülnek fel bizonyos ételek biztonságosságával kapcsolatban, hívja az egészségügyi szolgáltatót.

Reggeli rosszullét

Gyomorégés

Táplálkozási tények

Figyelem