Térdszalag szakaszok

A térdek sekélyek, a hólyagok és a felső lábak között halmozódnak össze, amelyek rugalmasabbá teszik a nyújtó gyakorlatokat. A hirtelen csavaró mozdulatok könnyedén eldobhatják a térdét, és a rehabilitációs terápiára és a krónikus fájdalomra utaló kérdéseket vizsgálhat. Végezze el ezeket a szabályokat a térdének rendszeres időközönként, hogy összevesse az esélyeket az Ön javára.

Térd anatómiája

A térd a testben a legnagyobb ízület, és elengedhetetlen a mozgáshoz. A térdcsukló három csontból áll – a combcsont, a sípcsont és a patella -, valamint a csontokat összekötő négy szalag és a csukló stabilizálása. A térd oldalán lévő biztosítékszalagok irányítják az oldalirányú mozgást, a keresztszalagok a csukló belsejében lehetővé teszik az elülső és az előre irányuló mozgást. Ezek a szalagok a térd túlnövekedése, a térd vagy a sportos sérülés hirtelen fellépése következtében sérülést szenvedhetnek, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármilyen nyújtási rendet kezdene, különösen ha térdsérülést szenvedett.

Quadriceps Stretch

A mediális kolaterális ínszalag összekapcsolja a combcsontot és a sípcsontot, stabilitást biztosít a térd oldalirányú mozgásához, a Quincy orvosi gyakorlat ortopédiai sebészete magyarázza honlapján. Az MCL károsodhat vagy szakadhat meg a térd elcsavarásával, az ínszalag túlfeszítésével vagy a térd külsejénél hirtelen felgyulladással, miközben a lábát a padlóra ültetik. A mediális kolaterális ínszalag szakadás gyakori az érintkezési sportokban, mint például a kosárlabda és a labdarúgás. A kezelőorvosa ajánlhatja a négysebességes nyúlványt, hogy növelje a térdízületek, ín és izmok rugalmasságát, és növelje a mozgás tartományát. Kezdje ezt a szakaszt állva. Fogja meg a sérült térde lábát ugyanazzal a kézzel, és húzza fel a térdét a feneke mögé. Tartsd össze a térdeidet, folytasd ezt a rugalmasságot, amíg nem érzed magad. Végezzen három ismétlődő, háromszor naponta három ismétlést.

Heel Slide

Egy másik gyakorlatot, amelyet ajánlhatunk a hajlításhoz és a térdeléshez a mediális szalagtörés után, a sarok csúszik. Kezdje a hátán fekve. Kezdje meg a károsodott térd meghajlítását vagy rugalmasságát, miközben a lábát szilárdan a padlóra ülteti. Folytassa a csuklót addig, ameddig csak lehetséges, amíg a térd elején nem éri el a szakaszt. Tartsa a térdet meghajlítva öt másodpercig, és lassan egyenesítse ki a térdet, hogy enyhítse a nyújtást. Kezdetben csak akkor tudsz térdet hajlítani egy 30 fokos hajlításhoz, de folytasd ezt a szakaszt, amíg teljesen térdre nem térsz. Ismételje meg ezt a gyakorlatot 20-szor, naponta háromszor.

Hamstring Stretch

Az elülső keresztszalag a térd közepén helyezkedik el, és a MedlinePlus online orvosi enciklopédája szerint rotációs stabilitást biztosít a térdízületben. Ez a szalag szakadással vagy hirtelen irányváltással szakadhat ki futás vagy leszállás közben, vagy a térd oldalán történő csapás. A kezelőorvosa javasolhatja, hogy a térd rugalmasságának stabilizálása és rugalmasságának megőrzése érdekében segítsen a görcshosszúságnak, mivel a görcshurok és a négysebességű izmok segítik az ACL szabályozást a térd elcsúszásának vagy csúszó mozgásának. Kezdje el ezt a feszítést a padlón ülve, mindkét lábával szemben. Annak biztosítása, hogy a térd egyenesen legyen, előrehajoljon előre, amíg a combjai hátulján tapsat nem érez. Tartsa ezt a szakaszt 30 másodpercig. Háromszor naponta háromszor hajtsa végre a térd mobilitásának helyreállítását.

Egy másik szakasz, amely az elülső keresztszalag szakadáshoz ajánlott, egy falcsúszda. A mozgás és a kiterjedés elvesztése az ilyen típusú sérülések gyakori szövődménye, ez a megnyújtás meghosszabbíthatja az érintett lágyrészeket és elősegítheti a rugalmasságot és a mozgást a térdben. Kezdje a hátán fekve. Illessze az érintett lábát és helyezze a falra. Hagyja a lábát lefelé csúsztatva a falon a térd hajlításával. Folytassa ezt a lefelé irányuló mozgást, amíg már nem térdelhet. A térd kiterjesztésének legalacsonyabb és legmagasabb pontján tartsa öt másodpercig. Végezzen három 10-15 ismétlést, naponta háromszor.

Wall Slide